A Jupitered elárulja, miben leszel szerencsés

A föld jegyűek életében ebben az évben nagyobb hangsúlyt kapnak az anyagi javak és az élet élvezete, köszönhetően a Jupiternek. A nagy szerencse bolygójának is nevezett égitest helyzete egyébként egy személyes horoszkópban is mindig megmutatja, melyik életterületen kényeztet el az élet.

Fotó: Chris Willis
Fotó: Chris Willis

Minden ember sorsában vannak pozitív és negatív hatások, ezek a személyes horoszkópból jól feltérképezhetőek. Ahogy szokták is mondani: a Sors az egyik kezével ad, a másikkal elvesz. Ahol ad, ott a Jupiternek nagy szerepe van (és ahol elvesz, ott a Szaturnusznak).

Ahol a Jupiter, ott a szerencse

Amelyik horoszkóp házunkban állt születésünkkor a Jupiter, ott kényeztet az élet. Például akinek a Jupitere a 4. házban áll, annak szerencsésen alakulnak az otthonnal kapcsolatos ügyei, vagy akinek a 2-es házában áll, az az anyagiak megszerzéséhez kap könnyítést, míg a 11-es házban támogatókra, mentorokra talál. Egyszóval, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy az élet mely területén lehetünk szerencsésebbek, hol tudjuk évezni az életet, akkor a Jupitert kell megkeresnünk a horoszkópunkban. A hogyanra pedig a bolygó jegyhelyzete adja meg a választ. Ha tudjuk, hogy a Jupiter éppen hol tartózkodik, nagyobb rálátásunk lehet arra, hogy mikor és hogyan élvezhetjük ki áldásos hatását. Természetesen, mint minden bolygónak, ha a pozitív hatását túlzásba visszük, hajszoljuk a szerencsénket, túlzottan optimisták vagyunk, negatívba csap át. Vagyis például felelőtlenné, elutasítóvá tehet, és a dolgok ellinkelését is hozhatja.

Egy év a Bikában

Június 4-én az élvezetek bolygója a Jupiter belépett a Bika jegybe, és 2012. júniusáig ebben a földjegyben tartózkodik. Az ezt megelőző 6 hónapban a Kosban volt, és az átlagos tartózkodási idejéhez képest (1 év) fele annyi ideig boldogította a Kos jegyűeket és a többi tüzes jegyben (Oroszlán, Nyilas) születetteket.

A Bika nem túl spirituális, viszont szereti a luxust

A Jupiter két spirituális jegyben, a Nyilasban és a Halakban érzi igazán otthon magát. A Bika megfontolt természete, gyakorlatiassága, és elemző, materiális hozzáállása a világhoz igen távol ál a Jupiter idealisztikus és filozofikus látásmódjától. Ezért nem mondhatnánk kifejezetten azt, hogy a Jupiter a Bika jegybe lépve jól érezné magát. Amíg a Bika biztonságra vágyik, addig a Jupiter határtalan távlatokban és célkitűzéseivel könnyen felül tud emelkedni a világi problémákon. A Bika spirituális érdeklődése addig terjed ki, amíg összefüggésbe hozható az anyagi világgal. A sok ellentmondás ellenére mégis van egy közös vonásuk, amik összekötik őket: ez pedig a luxus és az élvezetek. A Jupiter a Bikában túlhangsúlyozza a földi örömöket, túlköltekezhetjük magunkat, és saját fontosságunkat is előtérbe helyezhetjük, és többnek gondoljuk magunkat.

Kitartóan valósítsuk meg céljainkat

Jupiter a Bikában tartózkodva azt várja tőlünk, hogy a korábbi ambiciózus és bátor ötleteinket, (amiket a Kosban tartózkodva kitaláltunk) valósítsuk meg, ültessük át a gyakorlatba. Határozzunk meg világos és valós irányvonalakat, részletes terveket, megfogható eredményeket és mennyiségi célokat. Hagyjuk magunk mögött a Kosra jellemző spontán cselekvéseket és kockázatvállaló magatartást. Itt már azon kell dolgoznunk, hogy megfontoltsággal és kitartó hozzáállással növelni tudjuk gazdagságunkat mind anyagi, mind személyes vonatkozásban.

A Jupiter most legjobban a Bikáknak, a Szűzeknek és Bakoknak kedvez, ők azok, akik természetüknél fogva a legtöbb hasznot húzhatják ebből a tranzitból (átvonulásból). Őket a sorban a Halak és a Rákok követik. A Bikával szembenálló Skorpiók szintén érintettek, csakúgy, mint a Vízöntők és az Oroszlánok, akik leginkább hajlamosak önmaguk túlhangsúlyozására.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek