A Rák pasi nem tud udvarolni, de legalább ragaszkodó

Tökéletes memória, rendkívüli érzékenység és ragaszkodás: ezek a Rák jegyűek legjobb és legrosszabb tulajdonságai is egyben, attól függően, honnan nézzük. Ha egy pasi ennek a jegynek a szülöttje, heves udvarlást és nagy tetteket ne várjunk tőle, romantikus sms-ben viszont kifejezetten erős.

Június 21-én a Nap belép a romantikus és érzelmes Rák jegyébe, így ebben a hónapban fokozott hangsúlyt kaphatnak az érzelmek és az intimitás. A család és az otthon kérdései mellett múltbeli dolgok, emlékek, vágyak, események és akár múltbeli személyek felbukkanása is hatással lehet hangulatunkra.

A kemény külső nagyon érzékeny lelket takar

Ha meg szeretnénk érteni egy Rák jegyű embert, akkor nem kell mást tennünk, mint elképzelni egy páncélos rákocskát, amint éppen úszik a vízen: az erős páncél mögött érzékeny és sérülékeny lélek lakik. Kihátrál az érzelmi konfliktusokból, lelki biztonságot keresve visszahúzódik, és gyengeségét gyerekes viselkedéssel leplezi. Nagyon érzelmes és érzékeny, azonban az érzelmek kifejezésében szégyenlős, sérülékeny és önbizalomhiányos. A földi élet kemény és fájdalmas valósága elől a romantika és az illúziók világába menekül, szentimentális világképe a zenei és művészi tevékenységekhez kifejezetten jól illik. Titokzatossága érzelmi labilitásától függ. Sokszor többre vágyik, mint amennyit valójában áldozna az adott ügyért, így gyakran megmarad a fantáziálás szintjén. A látszólagos alkalmazkodás mögött tudatos konfliktuskerülés jellemzi.

Nem bírja elviselni ha nincs rá szükség

Minden jegynek megvan a maga kulcsszava, példádul a tűz (Kos, Oroszlán, Nyilas) jegyűeké a tettek, addig a víz jegyűeké (Rák, Skorpió, Halak) az érzelmek. Rendkívüli módon együttérzőek és segítőkészek. Ha magányosak, akkor mások megmentésén munkálkodnak úgy, hogy maguk sem veszik észre. A hős szerepében való tündöklésük saját egójuk és önmaguk fontosságának erősítését szolgálja. Egy Rák nem bírja elviselni, ha nincs szükség, ezért képes másokat érzelmileg manipulálni, hogy nélkülözhetetlenné váljon. Számára könnyebb mások életét élnie, mint kimozdulnia mesebeli mézeskalács házikójából. Álomvilága rendszerint akkor ér véget, amikor már a gyerekei is kirepültek a fészekből és újra vissza kell találnia saját életéhez.

Vágyainkat, lelkiállapotunkat a Hold szimbolizálja a horoszkópban, amely a Rák jegyet is uralja. A Rák nagyon vágyik valahova tartozni, nagyon vágyik a családra, vágyik arra, hogy gondoskodhasson valakiről, vágyik arra, hogy rajonghasson valakiért vagy valamiért, vagy, hogy őérte rajongjanak. Már egészen kis korától fogva elképzeli az ideális családot, a párját, a gyermekeit. Ha egyszer megállapodott, nagyon nehezen hagyja el a családját.

Álmai nőjétől megijed

A Rák férfi és a hódítás két külön fogalom, legalábbis akkor, ha mondjuk egy Oroszlánhoz hasonlítjuk. Ne tegyük, és akkor nem ér minket csalódás sem. A Rák figyeli a másik rezgését, együtt rezeg vele, teljes ráhangolódásra van szüksége, hogy önmaga lehessen. Azonban ha megpillantja álmai nőjét, olyan határozatlanná válik, hogy tétovázásával akár el is ijesztheti. Ha mégsem, akkor is a nőnek kell kézbe venni a dolgok irányítását. Szerelmes versek és romantikus üzenetek küldésével hónapokig eléldegél, mielőtt a tettek mezejére lépne. A szakítás is hasonlóan hosszadalmas és körülményesen romantikus kell legyen, különben a lelkiismeretfurdalás örök életünkben kínozni fog (minket vagy őt). A kezdeményezéshez hatalmas lélekjelenlétre van szüksége egy Rák férfinak. Ha nem jönnek a külső impulzusok, szinte megbénul. A Rák egyébként rendkívül ragaszkodó társ, szinte kisajátítja kedvesét, hűséges és odaadó mindaddig, amíg érzi párja viszonzását és törődését.

Anyáskodó és féltékeny

A Rák nők szeretnek anyáskodni párjuk felett, a Rák férfiak pedig szeretnek olyan nőket bevonzani, akik anyáskodnak felettük. Ez leginkább akkor igaz, ha jelentősebb a korkülönbség kettőjük között bármilyen irányban. A féltékenység mindkét nemnél erőteljes, csak nem annyira látványos, mint a Bikáknál vagy a Skorpióknál. Sokan nem is gondolnák, milyen sok hasonlóság van a Rák és Skorpió jegy között. Érzelmileg rá tudnak telepedni a másikra, anélkül, hogy észrevennék magukat. Nagy hatással tudnak lenni másokra, és ők is befolyásolhatóak, de nem annyira, mint a Halak jegyűek.

Egy Rák mindenre emlékszik

Múltbeli dolgokkal kapcsolatban nem érdemes vitába szállni egy Rákkal, hacsak nem Skorpió jegyűek vagyunk, ugyanis a legjobb memóriával a Rákok rendelkeznek. A Skorpiók is remek megfigyelők, azonban a Rákok emlékező képessége briliáns. Amilyen maga a jegy is, mindent elraktároz, így nem csak az emlékeket őrzi, hanem az információ mellett a tárgyaktól, emberektől sem szabadul könnyen. A Rákok legjobban az elmúlástól félnek. Az emlékeikből táplálkoznak, és ábrándjaik a jövőről szólnak.

Amikor a jelenben vannak, akkor átváltoznak gyermekké: játékosak, könnyedek, és némelyek infantilisek. A jelenlétet minden jegy máshogy fejezi ki és éli meg. Például amikor egy Ikrek elmesél egy történetet, karjával erőteljesen hadonászik. A Rák nem hadonászik, hanem érintkezik: apró érintéseivel a karon, a kézfejen, a vállon adja tudtára a másiknak, hogy figyel rá. A tapintás, a testi érintkezés, az ölelés egyébként is nagyon fontos egy Rák számára. Ha a hangulatingadozásaikat megtanuljuk kezelni, rendkívül szerethető és odaadó társunk lehet, aki gondoskodó szeretetével mindent megtesz kényelmünkért.

Sok Rák jegyű ember komoly viselkedésbeli változáson megy most keresztül. A Szaturnusz kvadrátja a régi struktúrák összeomlásában segíti őket a fejlődésben. A Szaturnusz még 1 évig biztosan a Mérleg jegyben fog állni, így aki még nem tapasztalta meg egójának lassú összetördelését, biztos lehet benne, hogy hamarosan ő is szembetalálja magát önmaga árnyoldalának megértésének és felvállalásának problematikájával.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.