Az Ikrek nő igazi flörtbajnok és későn öregszik

Leállíthatatlan dumagépek, de legalább érdekes dolgokról beszélnek. Az Ikrek jegyű ember lételeme a társalgás, számára az a legnagyobb büntetés, ha csendben kell maradnia. A féltékenységet hírből sem ismeri, és társaságban flörtbajnok, de csak olyan partnerrel érzi jól magát, akivel szórakoztató vitatkozni.

Május 21-én a Nap belép az Ikrek jegyébe, kedvezve a kommunikációnak, hírek áramlásának, tanulásnak és a kereskedésnek. Az Ikrek könnyedsége és szellemi frissessége sokunkra átragadhat egészen június 21-ig, amikor is a Nap elhagyja ezt a jegyet. A június 15-i holdfogyatkozás azonban nagyobb felfordulást is okozhat nemcsak az Ikrek életében, de a Nyilas, Szűz és Halak jegyűek is  problémás helyzetbe kerülhetnek emiatt.

Az utolsó szó mindig az övé

A kommunikáció a Merkúri jegyek, így az Ikrek és a Szűzek egyik legjellegzetesebb ismertető jegye. Az Ikrek inkább a szóbeli kommunikációban, míg a Szűzek az írásbeli kommunikációban tartoznak az élvonalba. A legtöbb riporter, újságíró, színész, szónok, műsorvezető Ikrek érdekeltségű. Ötletességük és jó beszélőkéjüknek köszönhetően bármit el tudnak adni, mert jól forgatják a szavakat. A marketing és értékesítés területeit kifejezetten az Ikreknek találták ki. A szélhámosok, hazudozók, tolvajok is e jegy szülötteiből kerülnek ki. Akárhonnan is nézzük, igaz az Ikrekre, hogy addig szeret beszélni, amíg az utolsó szó az övé nem lesz.

Az Ikrek hitvallása szerint ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy. Kiváló a nyelvérzékük és a kapcsolatteremtés sem okoz nekik gondot. A legkiválóbb tolmácsok, szinkrontolmácsok az Ikrek szülöttekből lesznek. Gyors észjárásúak, és minden témához azonnal hozzá tudnak szólni, mégha csak felszínesen is. Egy témán túl sok időt nem szeretnek elidőzni, inkább keresnek maguknak egy másik beszélgető társat vagy elfoglaltságot. Kettősségük réven képesek egyszerre több dologra is figyelni. Ennek ellentmondva azonban a szétszórtság is tipikus Ikrek vonás. Persze nem kell ahhoz Ikrek jegyűnek lennünk, hogy figyelmünk állandóan elkalandozzon, elég az is hozzá, ha például a Holdunk az Ikrek jegyében áll.

Állandó harcban vannak önmagukkal

Az Ikrek kettőségében van egy nagy ellentmondás: az örök harc önmagukkal. Mivel kettős lélek lakozik bennük, és a két lélek nem mindig ugyan arra a dologra vágyik, eltérő tulajdonságokat preferálnak a másikban. Talán ez az egyik oka, hogy egy Ikrek tud leggyakrabban ellentmondani saját magának a legrövidebb idő alatt, egyszer így gondolja, másszor úgy, és úgy véli, ez szíve joga. A kérdés inkább az, hogy ő ezzel mennyire van tisztában, és hogy mindezt hogyan csomagolja be. Talán ez a kettősége is közrejátszik abban, hogy az Ikrek jegyre rányomták a felszínesség, és könnyelműség bélyegét. Legfőbb erénye, vagyis az információk továbbítása, egyben rossz tulajdonsága is: ha szeretnénk valamit elhinteni a környezetünkben, beszélgessünk róla egy Ikrekkel. Nem rosszindulatból pletykálnak, egyszerűen csak nem mindig gondolnak bele abba, hogy amit továbbadnak, elmesélnek az nemcsak egy hír, egy információ önmagában.

Ha Ikrek vagy, fogadd el hogy ketten vagytok

Az Ikrek jegy többes számban van, mint ahogyan a Halak jegy is. Bizonyos emberek még is átteszik egyes számba, „Iker” és „Hal” elnevezésre módosítják helytelenül. Hogy miért mondják rosszul, csak tippelni tudok, azonban a kérdést azonnal fel szoktam tenni nekik, hogy vajon melyik felükkel nem tudnak azonosulni? mit utasítanak el magukból? Vagyis lelkük melyik felét utasítják el?

A legnagyobb büntetése, ha csöndbe kell maradni

Az Ikrek a többi levegős jegyhez hasonlóan nem szeret túl sokáig egy dologgal foglalkozni, ingerekre van szüksége, és az információ a leghatásosabb eszköz, amivel fenn lehet tartani a figyelmüket. Legyen szó bármilyen információról, hírről, újdonságról, szívesen hallanak minden információt, épp ezért tökéletes célcsoportja a bulvár- és pletykalapoknak, de nem azért, mert sekélyesek. Az Ikrek számára a napi történések kibeszélése, megtárgyalása mellett, egy színház, egy mozi vagy egy jó regény olvasása ugyanolyan jóleső program. Kíváncsi természetének köszönheti széles látókörét, és jó alkalmazkodó képességét.  Az Ikrek jegy sajátossága, hogy szereti kiszínezni a történeteket. Nem szándékos ferdít, és még a legegyszerűbb és legunalmasabb történetet is érdekesebbé, izgalmasabbá tudja tenni úgy, hogy a lényeg megmaradjon. Könnyed humorral az unalmast máris érdekessé tudja tenni.

Ha csöndben van, tuti nem figyel

Ismerünk olyanokat, akik sokat beszélnek, fecsegnek és vannak az Ikrek, akik nem csak sokat beszélnek és mellé még hadarnak is, hanem tetejébe még hadonásznak és gesztikulálnak is beszéd közben. Az Ikrek nem úgy beszél sokat, mint a vele szemben álló Nyilas, aki magát előszeretettel helyezi középpontba, hanem nyitottsága és széles érdeklődése miatt bármiről szívesen beszélget és meghallgat másokat. Nehezére esik nem közbe szólnia mások szavába, de ezt nem azért teszi, mint a Kos, aki magára akarja vonni a figyelmet, átvéve az irányítást, hanem mert gyors észjárása miatt előrébb van gondolatban, vagy már nagyon kíváncsi a további részletekre. Innen lehet tudni, hogy egy Ikrek figyel ránk, ha túl nagy csöndben hallhat minket, biztosra vehetjük, hogy elkalandozott, gondolatban már rég másutt jár.

Nem híznak és későn öregszenek

Az Ikrek jegyűek nagyon mozgékonyak, lendületesek, alkatuk is általában vékony, filigrán. Nem szoktak elhízni. Nők általában kissé férfiasak, ritkán áldja meg őket a jóisten telt idomokkal, azonban az örök fiatalság génjeit ők hordozhatják, mert szerencsésen elkerüli őket a mély ráncosodás, az öregedés.

A szellemi kihívás jobban érdekli mint a szex

Az Ikrek jegy a többi levegős jegyűhöz, a Mérleghez és a Vízöntőhöz hasonlóan széles látókörrel rendelkezik, szülöttei racionálisak, intellektuálisak de érzelmileg már hidegek tudnak lenni.  Ez azonban nem annyira feltűnő, mert mosolygással, humorral jól tudják leplezni. Az érzelmek terén ők is el vannak veszve, az együttérzés inkább látszólagos, mint odaadó. Kapcsolatokban nagy a szabadság igényük. Szeretnek flörtölni, szócsatákat vívni. A szellemi kihívások előbb felizzítják, izgalomba hozzák lényét, mint a testi vágyak kielégítése.

Az Ikrek férfiak nem ismerik azt a szót, hogy féltékenység. Szeretnek az egyedülálló férfi szerepében tetszelegni társaságban, hogy szabadon flörtölhessenek. Szavaikkal bővülik el a hölgyeket, ám az ígéretdömpingből keveset váltanak valóra. Sokszor gondolnak valamire és valami egészen mást mondanak. Sok esetben hangemberek. Ha nem dőlünk be nekik, és a játékuk mögé látunk, akkor nagyon szórakoztató szellemi csatákat vívhatunk velük. Akik viszont hiszékenyek, azok kétszínűnek fogják találni őket.

Unalmas társ kizárva

Az Ikrek jegyűek nehezen kötelezik el magukat, azonban velük az élet szórakoztató, fantáziadús, infantilis pillanatokkal teli ugyan, de örömteli. Egy Ikrek jegyű oyan társra vágyik, aki állandóan fenn tudja tartani az érdeklődését, hiszen hamar rá tud unni a dolgokra. Érdekes módon, nem a vele intellektuálisan harmonizáló Mérleg és Vízöntőkben találja meg a legnagyobb vonzalmat, hanem a vizes jegyekkel (Rák, Skorpió, Halak), akik megnyitják előtte az érzelmek birodalmát. A vizes jegyűeket lenyűgözi az Ikrek intellektusa, az Ikreket pedig a vizes jegyek érzelemgazdagsága. Ez már az a terület számára, ami hosszabb távon is kihívást jelent. Az Ikrek az érzéseiről tud ugyan beszélni, de kifejezni azokat már nem nagyon képes. A mély érzelmi megnyilvánulások rá nem jellemzőek, éppen ezért csodálja annyira a vizes jegyeket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek