Mars-Vénusz: Végletes érzelmek és nagy szerelmek időszaka

A szerelem két bolygója most összeakad az égbolton, és május végéig nem is válnak el. A szerelmes hangulat szinte minden jegyet elkap, a mámorból talán csak az Oroszlánok, a Skorpiók és a Vízöntők maradhatnak ki. Ám a feszültségből, szexuális felfokozottságból és végletes érzelmekből ők sem.

A polaritás

Május 20-án a nőt és a férfit jelképező Vénusz és Mars találkozik az égbolton: a két bolygó azonos állatövi fokra kerül, ezúttal a Bika jegy 6. fokára, és a közöttük lévő távolság minimális, 1 fokon belüli lesz. Az asztrológiában az ilyen szoros együttállás a legerősebb erőhatás két bolygó között, a Vénusz és a Mars esetében ez azt is jelenti, hogy egyszerre van jelen a vonzerő és a taszítás.

A bolygók együtt haladnak egészen május végéig, és ebben az időszakban - ha szerencsénk van, és rajta maradunk a szerelem hullámhosszán - megtapasztalhatjuk a csábítás, a vonzódás és a szexualitás mámoros pillanatait. Erre legnagyobb esélyük a Bika jeggyel harmonizáló csillagjegyeknek van. Legerősebben természetesen a Bikáknak, de a Szűz és Bak jegyűek is kapnak ebből a szerencsés kémiai vegyületből. Végre a Rákoknak is kijuthat a jóból, illetve a Halak is számíthatnak szenvedélyes kényeztetésre.

Van, akinél inkább feszültség lesz, mint szerelem

A Bikával szembenálló Skorpiók ellenben végletes érzelmeikkel, őrültségekkel rukkolhatnak elő, több feszültséget, féltékenységet, haragot, birtoklást, játszmázást beletéve kapcsolataikba. A mindeddig sikeres és kitűnő időszakukat élő Oroszlánok leginkább a szexből űznének most sportot, de jobban teszik, ha a szó szoros értelmében is a sportban vezetik le fölösleges energiáikat, feszültségeiket. Ha mindenképp elkapná őket a hév, számíthatnak a Vízöntők együttérzésére, mivel nekik is borsot törnek ellenfeleik az orruk alá. Ha azonban félre tudják tenni hiúságukat és önérzetüket, ők is több kellemes pillanatra számíthatnak, mint bosszankodásra.

Szexuális vonzalom vagy ellenszenv?

Ahol a Mars megjelenik, nem csak a szexuális vágy erősödik, de a harci kedv is. Éppen ezért a Vénusz és a Mars egymásba gabalyodásával a nemek közötti harcra, feszültségre is számíthatunk, amely feszültség mögött kimondatlanul is szexuális vonzalom vagy ellenszenv bújik meg. A Vénusz és a Mars további hatásairól bővebben is olvashatsz itt és itt

Az ész csak néhány napig zavarja az érzelmeket

A földi örömök helytartóját, a Bikát és a jegy szülötteit sokkal inkább a testiség vonzza, (a kövér bankszámla mellett), mint a logika, vagy a ráció. Azonban a szexualitás két bolygója közé megérkezik egy harmadik is május 20-án, méghozzá az ész, vagyis a Merkúr. Nem csak testbeszédünk lesz kifejezőbb, de a kimondott szavak is nagy hatóerővel bírnak. Hogy érdekeinket vagy érzelmeinket tesszük-e előtérbe, vagy mindkettőt, ezt mindenki döntse el maga. Egy biztos: az értelem és érzelem nehezen fér meg egymással.  Sokat szerencsére nem kell ezen agyalni, mert a Merkúr pár nap múlva ki is válik a hármasfogatból. Rajtunk múlik, hogyan érezzük magunkat, milyen gondolatokat táplálunk. Egy dologra azonban különösen érdemes odafigyelni, hogy a legtermékenyebb időszakok egyike, amikor a nemi ösztönökért, vágyakért felelős bolygók együttállásban vannak. Nem csak új szerelmek születhetnek, hanem új életek is kezdődhetnek a Mars és a Vénusz találkozásakor.

A görcsös ragaszkodás most ellenünk dolgozik

Utoljára tavaly augusztus 20. környékén állt együtt a két bolygó a Mérleg jegyében, ami kedvező hatással volt a többi levegős (Ikrek, Vízöntő) és tűz jegyű (Kos, Oroszlán, Nyilas) szülöttekre. Most ez az együttállás elsősorban a föld és víz jegyűeknek lehet kedvezőbb. De ha tudjuk, hogy születésünkkor a Vénuszunk és a Marsunk milyen jegyben állt, akkor azt is azonnal meg tudjuk állapítani, hogy a Bika jeggyel harmonikus jegyben van-e, mert ha igen, akkor nagyobb eséllyel kaphat életünk pozitív érzelmi töltést. A Bika szeret birtokolni es ragaszkodni mindahhoz, amit megszerzett. A szerelmet is a tulajdonának tekinti. A mostani bolygóhalmozodások - még ha ezidáig jól titkoltuk is - felszínre hozzák birtoklási vágyunkat, rögeszméinket, görcsös ragaszkodásunkat elveinkhez és makaccsá tesznek. Harmóniánk megteremtéséhez engedjük el mindazt, ami már nem a miénk, hogy a helyére jöhessenek új, izgalmas dolgok.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek