Ne kerüld, oldd meg! Konfliktuskezelés és a Mars

A vörös bolygó energiája senkit nem kímél: harcra, cselekvésre és szenvedélyre ösztönöz. Most, hogy a legintenzívebb jegybe, a Skorpióba lépett, készüljünk fel rá, hogy életünk minden lesz, csak unalmas nem: a logika és a józan ész helyét átveszik a szenvedélyes érzelmek.

A Skorpiók számíthatnak a legerősebb hatásra

Szeptember 15-én a Mars belépett a saját jegyébe, így a Skorpió jegyűekre lesz a legintenzívebben hatással. Ha már az intenzitásról beszélünk, érdemes megjegyezni, hogy a Skorpió jegy az egyik legintenzívebben megnyilvánuló jegy a többi csillagjegy közül. Uralkodó bolygója a Mars, illetve kapott egy modernkori uralkodót is, a Plútót, amit a Mars felsőbb oktávjának tartanak. Hogy a különbséget érzékeltethessem: amíg a Mars szimbolizálja a harcokat, addig a Plútó a háborút. A Mars nem csak a Skorpiót uralja, hanem a Kos jegyét is. Amikor egy bolygó a saját jegyébe lép, természetes jelentése szerint tud megnyilvánulni. Milyen hatással lehet ez ránk?

Unatkozni nem fogunk

Ahol a Mars megjelenik, ott biztosan nem fogunk unatkozni, és nyugton maradni sem: feszültséget generál, cselekvésre késztet és felerősíti akaratunkat. Mivel a Skorpió a vizes jegyekhez tartozik, ezért ebben az időszakban (szeptember 15-től október 28-ig) elsősorban az aktuális érzelmeink befolyásolják, mit teszünk, és mibe gabalyodunk bele.

Az elmúlt közel egy hónapban a Mars a Mérleg jegyében tartózkodott, vagyis sokkal diplomatikusabban tudtuk kezelni ügyeinket, legalábbis törekedtünk rá, cselekvéseink hátterében pedig nagyrészt a józan ész és a logika állt. Mindez nem mondható el akkor, amikor a Skorpióba lép a Mars. Akik amúgy is hajlamosak a szélsőségekre, azoknak most jobban kell figyelniük arra, hogy miből csinálnak érzelmi kérdést. Ha nem az történik, amire vágyunk, amit elterveztünk, akkor konfliktusba kerülhetünk.

Amilyen a Marsod, úgy konfrontálódsz

Konfliktusainkat a Mars bolygó szimbolizálja. Amelyik horoszkóp házunkban található, azon az életterületen leszünk aktívabbak, motiváltabbak, és ott éljük meg konfliktusainkat is. Pl. akinek a Mars a VII. házában áll, az gyakrabban kerül összeütközésbe a külvilággal és a párjával, akinek a X. házában áll, az a főnökeivel számíthat nagyobb vitákra, míg akinek a IV. házában, az a családi, otthoni életében tapasztalhat frusztrációt. Bárhol is áll, valamilyen módon mindenki kinyilvánítja akaratát: van, akinek ez könnyebben sikerül, van, aki úgy érzi, reménytelenül küzd. A hozzáállásunk és a leküzdendő akadályok a személyes horoszkópból kiolvashatóak.

Konfliktusmegoldás egy kapcsolatban

Életünk konfliktusait nem kell problémaként felfogni. Azért kerülünk ilyen helyzetbe, hogy a tapasztalások révén felismerjük saját, belső feszültségeinket, amiket ösztönösen másokra vetítünk ki. Ezeket sokszor nem akarjuk észrevenni, hiszen könnyebb a másikat hibáztatni. Az a pár, aki építő módon meg tudja beszélni vitáit, még jobban összekovácsolódik: jobban megértik egymást, és elmélyül közöttük az egymás iránti szeretet és nagyrabecsülés. A valódi gond az, ha nem tudnak mit kezdeni az egyet nem értésükkel, és rendszerint nem tudnak mindkettejük számára megfelelő megoldásokat találni.

Érdemes összevetni két ember horoszkópját, hiszen Mars állásukból rengeteg információt kaphatunk, azonnal láthatjuk, hogy konfliktusaikat milyen eredménnyel tudják megoldani. Diszharmonikus kapcsolódás esetén állandó feszültség és frusztráció jellemzi a kapcsolatot, amit ha nem old fel valamilyen bolygókapcsolódás (főként jó Merkúr kapcsolódások segíthetnek) egy idő után élhetetlenné teszik az együttélést, mivel azt is elfelejtik a sok veszekedés közben, hogy egyáltalán mi is a vita tárgya.

Az elfojtás hosszú távon betegséget is okozhat

A Mars az akarat, a vita, az erő mellett a kockáztatásra való hajlamunkat is megmutatja. Sokan nem merik kockára tenni kapcsolatukat, ezért elfojtják indulataikat, nem merik felvállalni a konfliktussal járó következményeket. Hosszú távon ez is egy párkapcsolat megromlásához, illetve komoly betegségek kialakulásához vezet. Ha megértjük, hogy a vita célja, értelme az erősebb, működőképesebb kapcsolat, nem pedig az, hogy kiderüljön, hogy ki az okosabb-ügyesebb, akkor van esély stabil, működő és élvezhető kapcsolatban élni, ami szereteten, és egymás megbecsülésén alapul. Ha mindezt nem értjük meg, akkor a ki nem mondott problémákkal nem csak a társunkat csapjuk be, hanem saját magunkról is hamis képet állítunk fel, félrevezetve a külvilágot és magunkat is. Az önismeretünk része, hogy megértsük belső konfliktusaink mozgatórugóit.

Régi sérelmek is felszínre kerülhetnek

A Skorpió jegyben tartózkodó Mars előhozhatja régi, el nem feledett sérüléseinket is, amelyeken nem tudtunk túllépni. A bennünk lévő haragtól és ellenérzésektől most, hogy a Mars a Skorpió jegyében tartózkodik - még ha fájdalmas emlékeket szakít is fel - meg tudunk szabadulni, mert az ezekben a hetekben nyert tapasztalások révén szembesülhetünk az eddig cipelt negatív energiáinkkal. A Skorpió jegyhez társíthatóak ugyanis az érzelmi elfojtások, a birtoklás, és el nem engedés. Éppen ezért fontos, hogy ismerjük fel magunkban ezeket az érzéseket, és szabaduljunk meg tőlük, tanuljuk meg elengedni birtokló vágyainkat, és megtalálni az önzetlen, feltétel nélküli szeretetet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek