Rázós hetek jönnek - áprilisi előrejelzés

Ebben a hónapban a feje tetejére áll a világ, és vele együtt mi is. Meglepő események, új izgalmak, szerelmek és elválások, sőt, akár hangos botrányok is várhatók. Ráadásul nem csak a tavasz zavarja össze a hormonjainkat, de a bolygóállások is arra ösztönöznek minket, hogy összebújjunk valakivel.

Aki eddig arra várt, hogy majd az idő eldönti a dolgokat, az most készüljön fel. Hátradőlni nem érdemes, inkább kapcsoljuk be a biztonsági öveket. Annyira sok bolygóhatás zajlik ebben az időszakban, hogy szinte le sem lehet írni.

Nem várt cselekedetek és nem várt reakciók indítják a hónapot, amely próbára teszi a Kosok, Bakok, Rákok és Mérlegek kapcsolatait. És ez nem áprilisi tréfa.

A Mars és az Uránusz együtt mindet felforgat

Április 2-án a Mars belép saját jegyébe, a Kosba, így biztosak lehetünk abban, hogy ez a hónap sem telik el feszültség nélkül. Ez a bolygó a saját jegyében száguldozni, szárnyalni, önmegvalósítani szeretne, jobb, ha mi ezt nem a közlekedésben tesszük meg. Az április 3-i újhold minden eddiginél erőteljesebben hordozza magában új konfliktushelyzetek, ugyanakkor a teljes megújulás lehetőségét is. A Mars együttállásba kerül az Uránusszal, ami balesetveszélyes helyzeteket, és a kapcsolatokban mosolyszünetet vagy szakadást is eredményezhet. Ez a rendkívül erős együttállás április első hetében határozottá tesz, felerősíti az érvényesülési vágyat, de emellett karitatív cselekedetekre is ösztökél. Függetlenedési törekvések, sóvárgó, szexuális nyughatatlanság és kalandvágy lesz rajtunk úrrá, kiszámíthatatlan időzítéssel. Aki eddig lenyelte a dolgokat a béke érdekében, az most már szinte elviselhetetlennek érzi a tehetetlenséget, és a legjobb, ha elkezd harcolni önmagáért. Egyszerre egymásért és egymás ellen: röviden összefoglalva ez az április. Tedd különlegessé ezt a hónapot! Csinálj valami új dolgot, amit eddig sosem tettél!

Türelmetlenség és egótúltengés

Ezzel egyidőben, április 4-én pedig a Neptunusz vált jegyet, és belép a művészi Halak jegyébe, ahol 2025-ig tartózkodik. A Merkúr is hátráló mozgásba kezdett március 30-án, ami türelmetlenségünket csak tovább fokozza egészen április 24-ig. (A retrográd Merkúr hatásairól itt olvashatsz) Április 6-12. körül fontosabbnak érezzük magunkat, mint valaha. Optimistán látjuk a jövőnket, ami erősítheti önbizalmunkat. Túlzásokra hajlamosít, és az egónk is nagyobb a szokottnál. Úgy érezzük, mindent jobban tudunk másoknál. A megmondótablettát ne adagoljuk túl, hiszen most enélkül is érvényesülhetünk.

A Vénusz is beszáll a buliba

Az április 18-i telihold előtti és utáni napok ráébreszthetnek arra, hogy nem akkor van nyugalom és harmónia, amikor elkerüljük a konfliktusokat, hanem amikor megtanuljuk kezelni azokat. Április 21-én a Vénusz is belép a Kosba, és az Uránusszal együttállva újabb meglepetéseket okoz és újdonságokat hoz, amelyek tovább bonyolítják vagy éppen leegyszerűsítik a helyzeteket. Egy biztos: határozottságból és érvényesülési vágyból nem szenvedünk hiányt semmilyen téren. Ennek köszönhetően valószínűleg a botrányokat sem ússzuk meg. Az áttörést a jó pár hete szemben álló Jupiter és Szaturnusz is meghozhatja, amivel bizonyos a karmikus terheket letehetünk és új karmikus kört indíthatunk, új élethelyzeteket teremtve. A két bolygó szembenállásának hatásairól itt tudhatsz meg többet.

Előrejelzés a jegyeknek

Természetesen ez csak útravaló, konkrét felvilágosítást csak a pontos születési adatokból elkészített teljes horoszkóp adhat. A Napjegyen kívül érdemes elolvasni a Hold és az ascendens jegyére leírtakat is.

Kos

Új jövőd kialakítása és önmegvalósításod egyik fontos hónapja ez, ami egyszerre félelmetes és vonzó. Konfliktushegyek, türelmetlenség és balesetveszély várható az életeben. Egy régi helyzet elmérgesedhet. Most ne mások problémáival foglalkozz, hanem magaddal, ötleteidben és önmagadban higgy, és összpontosíts a megvalósításra. Vállalkozó kedved minden eddiginél erősebb, a munkádban is megújulás várható, de ez nem egyik pillanatról a másikra történik. Magánéletedben is 180 fokos fordulat vár rád, de nincs mitől tartanod. Sportolj, hódíts, vedd kezedbe az irányítást, vagy engedj a csábításnak, és ne másokon vezesd le a feszültséget.

Bika

Nyomulással csak az ellenkezőjét váltod ki annak, amit szeretnél elérni. Ne a másikat akard megváltoztatni, hanem változtass te az életeden. Próbálj meg lazítani, mert az elmúlt hónapok feszültsége egészséged romlásához vezethet. Munkahelyeden komoly döntések születnek, amelyek rád és a jövődre is komoly hatással lesznek. Légy határozott, de kerüld a nyers és durva szavakat. Kedvességgel, és odafigyeléssel közelebb kerülhetsz valakihez, akivel mostanában konfliktusaid voltak.

Ikrek

Egy hirtelen jött ajánlat felkavarhatja nyugalmadat. Miért ne fogadnád el? Nem örökre szól. Tekintsd egy jó kalandnak, ne feszülj be tőle. Élvezd ki, érezd jól magad, ne foglalkozz mások véleményével, mert valószínűleg lesz, aki nem fog egyetérteni veled. Hangoztasd a véleményed, ideje, hogy meghallják mások is, mi a jövőképed. ...Ugye van jövőképed? Ha nincs, akkor ideje lenne döntened, hogy meglovagolhasd a lehetőségeidet, amíg még vannak.

Rák

Ha úgy érzed, hogy el akarnak nyomni, és nem kapod meg a neked kijáró tiszteletet és figyelmet, akkor itt az ideje a változtatásnak. Nem mások tehetnek róla, hogy szorult helyzetbe kerültél.  A konfliktusok érzelmileg megviselhetnek, de a harci kedved is megjön. Ezúttal ne az érzelmekre hass, hanem légy határozott és magabiztos, aki tudja, mit akar. Egy durcás kisgyerek senkinek sem hiányzik most. Nőlj fel a konfliktusokhoz!

Oroszlán

Pompás hónap vár rád, olyan lehetőségek előtt állsz, amikben meg tudod csillogtatni tudásodat és az áhított népszerűségre is szert tehetsz. Magabiztosságoddal, előadói képességeddel, győzni akarásoddal lenyűgözhetsz bárkit. Kedvező ajánlatokat kaphatsz és kisugárzásodnak köszönhetően a szerelemben is sikerek várnak. Irigyeid száma is megnő. Ha hosszú távú terveid vannak, akkor játszd jól a szereped, ne akarj se több, se kevesebb lenni, mint ami vagy, különben visszájára fordulhatnak a dolgok. A tempóddal nem mindenki tud lépést tartani, emiatt néhány embertől lehet hogy el kell búcsúznod.

Szűz

A hónap áttörést hozhat, de csak ha arra koncentrálsz, hogy a nemszeretem feladatokból is kihozd a legjobbat. A jó lehetőségeket nem adják könnyen, de ha most előtérbe teszed magad, használod jó érvelő és logikai képességedet, meggyőzhetsz bárkit arról, hogy te vagy a nyerő. A pénz megtartásával most nem állsz jól, és költekezéseddel nehéz helyzetbe hozhatod magad, viszont a megújulásodhoz kell egy-két új darab, amikre régóta vágytál. Ezzel nemcsak magadat dobhatod fel, hanem másokat is.

Mérleg

Sokk-hatásként érhet a felismerés, hogy valaminek menthetetlenül vége. Kimerültséged és alvásigényed is arról árulkodik, hogy valamiben elfáradtál, valamit nem kellene tovább erőltetned. A megújuláshoz erőre és motivációra van szükség. Számolj fel önpusztító életmódoddal, és látni fogod, hogy máris sok minden értelmet nyer életedben. Ki kell állnod magadért, különben a fejedre nőnek a halogatott problémák. Hónapok óta tartó nyűglődésre találhatsz most alternatívát. Új ötletek és kilátások zavarhatnak meg, de van még időd dönteni, egyelőre szokd a változás gondolatát.

Skorpió

Megérzéseid nem hagynak cserben. Ideje kiteregetni a lapjaidat, és megmutatni másik arcodat is, mert mások túlfeszítik a húrokat. Kirobbanó energiád új helyzeteket teremt, új lehetőségeket kaphatsz. Munkádban nyújtott teljesítményedet elismerik. Arra figyelj, hogy megjegyzéseid most a szokásosnál is epésebbek lehetnek, tovább növelve a feszültséget az érzelmi és hatalmi játszmákban. Tudatosan kezeld a problémákat, különben se veled, se nélküled helyzetben találod magad. Szexuális vonzerőddel bárkit levehetsz a lábáról, extrém helyzeteket és igazi izgalmakat hoz az április.

Nyilas

A meglepetéseknek még nincs vége. Ha mindent úgy csinálsz, ahogyan jól esik, akkor nem kell tartanod a kellemetlenségektől. A túlzott magabiztosságod elriaszthat másokat. A képzeleted szárnyalhat, és az se vegye el a kedved, hogy nem mindenki érti majd, miről beszélsz.  Bármennyire is szeretnéd, minden elképzelést nem lehet egyszerre megvalósítani, de lépésről lépésre haladva már több az esélyed. Felfedezéseidet most nagyra értékelik, feltéve, ha nem csak hangoztatod, hanem a gyakorlati részéhez is hozzálátsz.

Bak

Gátolva érzed magad, mert már el kellett volna indulnod valamilyen új irányban, de valami még megakadályoz ebben. Próbáld megtalálni, és kiengedni a kéziféket, mert az ellenállás és a félelem a változástól kiszolgáltatottá tesz. Életed alapjait újra lerakva ismét fel tudsz kapaszkodni a csúcsra. De valahogy el kell kezdened, lassan, lépésről-lépésre, különben mások akarnak dönteni helyetted, ami az önértékelésednek sem tesz jót. Rázd meg magad és a jelenre koncentrálj, ne azzal legyél elfoglalva, hogy mi volt, és mi lesz.

Vízöntő

Sokkal nyugodtabban, és nagyon óvatosan közlekedj. Új ismeretségek, inspirációk, új ötletek színezik a hónapot. Viszont lobbanékonyabb vagy, mint általában, és ha szeretnéd megtartani a békét, akkor ne feszegess olyan kérdéseket, amikben eleve tudod, hogy te vagy a jobb. Az egód harca csak megnehezíti másoknak, hogy együttműködjenek veled, miközben te értetlenül állsz az előtt, hogy miért minden az te nyakadba szakad. Túlvállalás helyett bízz mások képességeiben is.

Halak

Ebben a hónapban több embert akarsz megmenteni, mint korábban. Eljön az a pillanat, amikor el kell gondolkoznod kimerültséged okain. A körülményeken nem tudsz változtatni, de döntéseiddel más mederbe terelheted az életed. Ha most mindent szenvedéllyel csinálsz, még azt is, ami kötelesség, könnyebben éled meg ezt a fárasztó időszakot, és még fel is töltődhetsz. Rövid, kellemes együttlétekkel (családi, baráti), vagy kisebb programokat szervezve bújj ki a csigaházadból, vágyaidat pedig ne fojtsd el, légy kezdeményezőbb és légy kicsit önzőbb, mint általában.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek