Mostantól nagyon figyelj a kapcsolataidra!

A Szaturnusz 2010. július 21-én, szerdán újra belépett a Mérleg jegyébe, és egészen 2012. október 5-ig ott is marad. Ez idő alatt újjávarázsolja a személyiségünket és kapcsolatainkat. Azt a szót, hogy TÜRELEM, sokat fogjuk hallani.

Az elmúlt közel 2 évben a Szaturnusz a Szűz jegyében tartózkodott, igaz, 2009. október 29-én néhány hónap erejéig egyszer már látogatást tett a Mérlegben. A Szűz jegyhez tartozik a munka és az egészség, a Sorsbolygó hatása pedig világszerte érződött, hiszen a válság velejárójaként munkahelyek szűntek meg, óriásira nőtt a munkanélküliség, ami pedig az egészséget, illetve egészségtudatos életet illeti, soha ennyi diéta, életmódtanács vagy alternatív gyógymód nem került be a köztudatba, mint ebben az időszakban.

Neked működnek a kapcsolataid?

A Mérleg jegy már nem a munkáról, vagy az életmódunkról szól, hanem az emberi kapcsolatainkról. Érdemes ezért most nekünk is felülvizsgálnunk ezt az életterületet, hiszen a Szaturnusz mindenképpen megteszi. Vajon mennyire merjük magunkat őszintén vállalni? Mennyire mutatjuk többnek magunkat? Légvárakat építünk? Nem értjük, hogy miért felszínesek a kapcsolataink? A külsőségek, a látszat, a társadalmi megfelelés is a Mérleg jegyhez tartoznak. Az emberi értékek átrendeződnek, átértékelődnek, és hogy ez milyen mélységben érint majd minket, azt a saját bőrünkön tapasztalva érezhetjük illetve a születési horoszkópunkból is kielemezhetjük.

Türelem, Szaturnusz tranzit

Minőségi változás jön

A Szaturnusz mindig a valósággal szembesít, így a kapcsolatokban is felszínre hozza majd a szőnyeg alá besöpört problémákat. Legerősebben a Mérleg jegyű és ascendensű emberek érzik a változás szükségszerűségét. Természetesen azok is, akiknek személyes bolygójuk áll e jegyben (pl. Hold, Merkúr, Mars, Vénusz). A Mérleg típusú emberek egyébként is nehezen vannak meg társ nélkül. Hajlamosak feladni a valódi személyiségüket, hogy alkalmazkodjanak, megfeleljenek másoknak, és hogy a külvilág szeresse őket. Eközben néha elvesztik értékes tulajdonságaikat, feladják személyiségüket.

Ez a bolygó kétes híre ellenére komoly minőségi változást hoz kapcsolatainkban, személyiségünkben. A kérdés csak az: mennyire állunk ellen ennek a változásnak? Az eddig blokkolt hatások felerősödnek bennünk, és kénytelenek leszünk észrevenni a felszínre törő negatív tulajdonságainkat, amelyekről eddig nem akartunk tudomást venni. Ez a szembesítés segít láttatni a problémánkat, és akár már a megoldást is magában foglalja.

Ahol nem stabilak az alapok, minden borulhat

A kirakatkapcsolatokat a Szaturnusz nem nézi jó szemmel. Ha olyan dolgokba kapaszkodunk, amelyek valóságalapja hiányzik (például az őszinte érzelmek) kudarcok fognak érni, ha viszont az alapok megvannak, csak még nem állunk készen kimutatni, felvállalni legbelsőbb értékeinket, a bolygó hatása segíteni fog bennünket. Természetesen, mint ahogy a munkahelyi válság sem érintett mindenkit, úgy a párkapcsolatok sem fognak mind szétesni. Az sem jelenthető ki, hogy több lesz a válás, mert ennek épp az ellenkezője is bekövetkezhet, hiszen a Szaturnusz a felelősségvállalást is jelképezi, és a Mérleg jegybe lépve (ami a kapcsolatok szimbóluma) arra tanít, hogy vállalnunk kell a felelősséget kapcsolatainkért és önmagunkért is.

Mindenkire megújulás vár

A változás minden jegyet érint. A Kos jegyűekre például sokkal több szembesülés vár, mint korábban, de minden akadályt és problémát megoldhatnak, ha nem félnek lassítani. A bűvös szó már megint a türelem és a felelősségvállalás. A Rák és a Bak jegyűek életében a korlátozó szaturnuszi energiák jobban érződhetnek, mivel ők kevésbé rugalmasabban reagálnak a változásokra. Éppen ezért meg kell próbálniuk kevesebbet aggódni, stresszelni; alaposan megvizsgálni, hogy mihez is ragaszkodnak foggal-körömmel, és hogy az elvárásaik valóban helytállóak-e a környezetükkel szemben. Minden jegyre igaz lesz, hogy új célokat kell találni, amelyek megvalósításához szemléletváltásra van, és lesz szükség. Senki ne akarjon lóugrásban haladni, mert csak az apró lépések vezetnek a sikerhez. Amely jegyben éppen a Szaturnusz jár, azon jegy szülöttei szembesülnek leginkább azzal, hogy mennyire fontos megtanulni élni, és boldognak lenni a jelenben. Sem a múlt, sem a jövő nem festhet szebben, mint a jelen pillanat. Ezt a Szűz jegyűek, és a velük szemben lévő Halak már minden bizonnyal megtanulták az elmúlt időszakban. A Mérlegeknek pedig ideje megtenni mindazt, amivel - úgy érzik - kifutottak az időből, mert még semmiről sem maradtak le.

A Szaturnusz tanító hatásáról és a jelen pillanat fontosságáról:

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek