Könnyű azt mondani, hogy egy salátát bárki bármikor képes összedobni! Nem mindegy hogy milyen az a saláta és ilyenkor jön a képbe az öntet, ezen áll vagy bukik ugyanis szinte 100%-ban a salátád sikere. Ezt nyugostan veetheted bármikor, a siker garantált: én magyar camembert sajthoz is használtam már, aminek még otthoni érlelés után is gyengécske az íze. Percek alatt eltűnt a tányérról!
Hozzávalók:
2 narancs leve
1 narancs héja
3 ek extraszűz olívaolaj
1 ek tökmagolaj
1 gerezd fokhagyma
nagy szemű tengeri só
A narancsot mosd meg, és reszeld le a héját, majd áztasd a kinyomott, leszűrt narancslébe pár órára. Szűrd le és a héjat szárítgasd meg egy száraz serpenyőben alacsony lángon, de vigyázz közben nehogy megégjen!
Vedd ki a serpenyőből és öntsd bele a narancslét. Ne forrjon, csak gőzölögjön! Hagyd, amíg a felére párolog a mennyisége. Végül keverd össze az olajakat a narancslével, az összezúzott fokhagymával és a sóval. Csak tálalás előtt tedd bele a narancshéjat, és öntsd a salátára.
• Kajszibarackos üvegtészta-saláta
• Ázsiai tésztasaláta