Ősszel is kényeztet: Gyümölcsrizs

A hirtelen jött ősz ne tévesszen meg, használd ki, hogy még vannak friss nyár végi gyümölcsök a standokon! A gyümölcsrizs elég tartalmas ahhoz, hogy a hidegben didergő testednek megadja azt, amire ilyenkor vágyik és a kényeztetés mellett vitaminokhoz is juttatod. Az már csak plusz öröm, hogy gyorsan és egyszerűen elkészítheted.

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 4 zacskó vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 ek kristálycukor
  • 40 dkg vegyes gyümölcs (mélyhűtött is lehet)
  • 5 dkg vaj vagy margarin

A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot, és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni.

A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán. A kihűlt tejberizsbe keverjük. Tálkákba szedjük:1 réteg  tejszínes rizs, 1 réteg gyümölcs, és így tovább... Hidegen tálaljuk.

A NoSalty további ajánlatai

 Narancsos_rizsfelfújt
 Rizskoch
 recept3_neve
 www.nosalty.hu
 Narancsos rizsfelfújt  Rizskoch  Török rizspuding  További receptek >>