India fegyvere a terrorizmus ellen: erős paprika

India fegyvert készül készíteni a világ legcsípősebb csilipaprikájából, a bhut jolokiából. A terv szerint terroristák ellen vetnék be a csilis könnygáz gránátokat, jelentették be a védelmi hivatal dolgozói.

Az India Északkeleti részéből és Bangladesből származó híres paprika "szellem csili" néven is ismert, a világ legcsípősebb paprikájaként pedig Guinness-rekorder. A Scoville skálán értéke több mint 1 millió, messze a tabasco és jalapeno paprika fölött, melyek csupán 2500 és 8000 csípősségi egységgel szerepelnek a paprikák erősségét oszályozó skálán.

"Egészen biztosan hatásos nem mérgező fegyver lesz, mert erős szaga fuldoklásra készteti a terroristákat és búvóhelyükről k előbújni kényszeríti őket"-  mondta az Associates Press-nek a téma egyik szakértője, RB Srivastava.

Az indiai honvédség jó ideje folytat kutatásokat, hogyan lehet a csilipaprikát fegyverként használni, valamint folyamatban van a nők és a rendőrség által hasznláható gázspray-k fejlesztése is. A szellem csili erejét a kapszaicinből, egy kémiai vegyületből kapja, amelyet a paprikafélék arra termelnek, hogy megvédjék magukat a kórokozók, gombák és növényevők ellen. A madarak immunisak az erőspaprikára, így gond nékül fogyasztják, magjukat kiköpködik.

A videón egy férfit látunk, aki bhut jolokiát evett.

Oszd meg másokkal is!
Mustra