Zanza!

2011. március 30. - április 2. között negyedik alkalommal segítenek gasztroblogger szülők internetes süteménylicitjükkel, amely most Down-szindrómás gyerekek képességfejlesztéséhez fog hozzájárulni.

A 27 gasztroblogger ajánlott fel szívvel-lélekkel készült házi süteményeket egy internetes oldalon, amikre holnaptól lehet licitálni. Az árverés 2011. március 30-án indul, és április 2-án 23:59-kor zárul.

Az egyes licitek nyertesei a SoSe Közhasznú Alapítvány által külön a Segítsüti-akció számára fenntartott számlaszámra utalják az édességre és jótékonyságra szánt összeget, majd a megnyert sütemény készítőjével egyeztetnek a sütemény átvételéről.

A befolyt összegekből a Down Egyesület által kért, a fejlesztőházukba szükséges eszközöket, bútorokat vásárolják meg a bloggerek. A támogatási összegeket teljes egészükben, az DÓSegytsüt honlapjára feltett számlákkal igazoltan a Down-szindrómás gyerekek javára fordítják, így az utolsó forintig ellenőrizhető az adományok elköltése.

A negyedik alkalommal megrendezett akció egyre több szinten igyekszik megteremteni a lehetőséget az adakozásra. Idei újdonság, hogy céges támogatók részére három külön süteménycsomagot bocsátanak licitre. A licit utáni napokban többféle megvásárolható ajándéktárgy is várja majd az érdeklődőket. A süteményreceptek füzetbe foglalt gyűjteménye, amelyet Segítfüzet néven korlátozott példányszámban adnak ki, idén is 500 Ft-ért lesz elérhető, így akiknek csak egy kisebb összeggel áll módjukban a célt segíteni, azok is megtehetik.

2010 során két Segítsüti-akcióval hét kórházi koraszülött osztályt támogatták tárgyadományok beszerzésével összesen 6.532.509 Ft értékben.

Blogmustra