Közeledik a fény időszaka: összeszedtük 10 pontban, amit tudni kell a viaszjátékról

GettyImages-534401326

Olykor előfordul, hogy mindenki el tudna viselni egy kicsit több izgalmat a szexuális életében. Ha pedig valami forró, dögös dolgot vinnél be a hálószobába, kipróbálhatod a viaszjátékot (wax play).

A viaszjáték lényege, hogy gyertyaviaszt csepegtetsz a saját vagy partnered testére. Igaz, a legtöbb viaszjáték a BDSM részének tekintendő, azonban nem kell mindig annak lennie.

„Az izgalom, amikor egy kicsit veszélyesnek tűnő dologban veszel részt, és a várakozás, amíg a viasz eléri a bőrödet, szexuális izgalomba hozhat, ami az érzékszerveidet is stimulálja. Segít abban, hogy jelen legyél a pillanatban. Mivel a hő fizikai reakciót generál, az érzékenység növekszik, így a partnered minden egyéb érintése intenzívebbé válik – fogalmazott Isabelle Uren, a BedBible szexszakértője a Cosmopolitannek

Megjegyezte, az ilyen szexuális felfedezés erősítheti az intimitást közted és partnered közt, a közös élmények, valamint az új dolgok kipróbálásával járó bizalom és tisztelet révén.

Szóval, ha szeretnéd feldobni a szexuális életedet, nem árt, ha egy kicsit szimatolgatsz a bizarrnak tűnő műfajok körül, és finomítva átemelsz néhány praktikát. A viaszjáték például kimondottan izgalmas játék lehet az ágyban, de ahhoz, hogy ez játék is maradjon, jobb lenne, ha nem a teamécses után nyúlnál, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy mi az, amit éppen csepegtetnél.

1. Biztos, hogy kelleni fog

Amire most szükséged van, az egy illatmentes, színtelen szója- vagy paraffingyertya, de a legjobbak azok a gyertyák, amelyeket kifejezetten az ilyen típusú viaszos játékhoz terveztek. Szóval, ha amúgy is fel akartad dobni a szexet, miért ne ugorhatnál be egy szexshopba?

„A testünknek a masszázsgyertyák a legbiztonságosabbak, főleg, ha nem ismeritek a viaszos játékot, mivel azok sokkal alacsonyabb hőmérsékleten olvadnak meg″ – fogalmaz Uren.

„Arról nem is beszélve, hogy gyakran vannak bennük bőrtápláló olajok, amelyek kellemesen puhává varázsolják a bőrt! Mindig javaslom a kifejezetten viaszjátékhoz készült gyertyákat. Általában szójaviaszból készülnek, amelynek az olvadáspontja alacsonyabb, vagy paraffinviasz, amelynek valamivel magasabb az olvadáspontja, ezért intenzívebb érzést is kelt″ – tette hozzá.

2. Legyen egy biztonsági szavatok!

Mielőtt meggyújtanátok a gyertyát, azért jó, ha mindig szem előtt tartjátok, hogy a viasz forró, szóval megéghetitek magatokat, és súlyos sérülést is okozhattok, ha nem vagytok eléggé óvatosak. 

Tatyana Dyachenko, a Peaches and Screams szexuális és kapcsolati terapeutája úgy látja, a biztonsági szó akkor is jó ötlet, ha a viaszjátékot nem a hagyományos BDSM-kontextusban tervezitek próbálgatni. Szóval, válasszatok egy szót, amelyet nem felejtetek el – például ananász vagy vörös –, és ha valami nem oké, mondd ki. 

3. Mindig legyen mellettetek egy vödör víz

Ha valaki véletlenül megég, semmiképp sem szabad hideg vizet önteni az illetőre, mert az sokként hathat a szervezetre, és akár súlyosbíthatja az égési sérüléseket. „Égési sérülések esetén hűtsd le a területet langyos vízzel” – javasolja a szakértő.

4. Tartsd távol a gyúlékony dolgokat

Megan Stubbs szexológus a megfelelő környezetre is felhívta a figyelmet. Részletezte, szerencsés, ha nem tartotok a közelben gyúlékony holmit, zsepit vagy hajlakkot, és a pillanat hevében eldobott fehérneműkre, ágyneműkre és függönyökre is  jobb odafigyelni. 

GettyImages-534401326
Razoomovsky / Getty Images Hungary

5. Még a kezdetek előtt készülj fel a takarításra

Baromi nehéz a viasztól megszabadulni, ha takarításra kerülne a sor, szóval, ha még a játék előtti felkészülsz, időt és energiát is megspórolhatsz magadnak. Nem rossz ötlet, ha elővigyázatosságból az ágytakaróra fektetsz egy régi lepedőt, amelyet már amúgy sem akarsz használni – teszi hozzá Queen.

6. A testedet is készítsd fel a takarításra

Miután a viasz lehűlt és megkeményedett, előfordulhat, hogy fájdalmas lesz eltávolítani azokról a területekről, amelyeken sűrűbben nő a szőr. Nyilván, borotválkozhatsz is előtte, de egy másik lehetőség az, hogy kenjétek be olajjal a bőrötöket a játszadozás előtt.

A babaolaj például nagyban megkönnyítheti a viasz eltávolítását, sőt, miért ne férhetne bele egy bemelegítő masszázs? Aztán, amikor eljön az olajozás ideje, tartózkodjatok az arctól, a nyílt sebektől, a nemi szervektől és a hajtól, ha lehetséges – teszi hozzá Smith. A hát vagy a törzs például jó kiindulási pont lehet – összegzett a szakember. 

7. Először magadon teszteld a viaszt

Fontos, hogy teszteld saját magadon a viaszt, mielőtt a partnereden kipróbálnád, hogy érezd, mit él majd át a partnered – mondja Couple. Vedd figyelembe viszont, hogy a fájdalomtűrő képességed jóval magasabb lehet, mint a partneredé, így soha ne feledkezz meg a kommunikáció fontosságáról.

8. Kezdd a kevésbé érzékeny területeken 

Miután kiegyeztetek abban, hogy megfelelő a viasz hőmérséklete, a szakértő szerint először a kevésbé érzékeny pontokra kellene fókuszálnotok, így a karokra és a hátára. „Próbáld elkerülni, hogy viasz cseppenjen bármilyen szőrös területre, vagy először távolítsd el a szőrt” – teszi hozzá. „Aztán lassan haladj az érzékenyebb területek irányába, például a comb belső részére, de előtte tájékoztasd a partneredet. Illetve soha ne csepegtess viaszt a fejre, az arcra, a nemi szervekre vagy a test nyílásaiba” – hívta fel a figyelmet. 

9. Ne spóroljunk az utókezeléssel

Ha történik valami – főleg, ha BDSM-ről van szó –, fontos az utójátékról is gondoskodni – magyarázza Couple. „A viaszjátéknak különösen egy aloe vera masszázzsal vagy leégés elleni krémmel kell végződnie, hogy megnyugtassa az érzékeny bőrt, és ki tudja, talán a szexuális találkozás következő részéhez vezethet…”

10. Használj fésűt a megkeményedett viasz eltávolításához

Ha sikerült a szőrös részeket elkerülni, valószínűleg nem lesz nagy ügy eltávolítani a megdermedt viaszt, főleg, ha valóban használtatok babaolajat. A célra megfelelhet egy sima műanyag fésű, de használhatsz plasztikkártyát, az is megoldja a feladatot. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra