14 dolog, amire a nők vágynak a férfiaktól – igen, az egyik a jó szex

GettyImages-1303781708

Amit a nők a heteroszexuális partnerüktől, férfi barátaiktól és úgy általában a férfiaktól várnak, az ugyanaz, mint amire bármely barátjuktól van szükségük.

Egy nemrég végzett kutatásban felfedték, mire van szükségük a 18–75 éves nőknek az életük részét képező férfiaktól. Nem meglepő módon amit a heteroszexuális partnerüktől, férfi barátaiktól és úgy általában a férfiaktól várnak, az ugyanaz, amire bármely barátjuktól van szükségük. Logikus, hiszen minden jó kapcsolat ugyanarra a néhány praktikus tulajdonságra épül.

A partnerekre vonatkozóan

A nőknek nincs szükségük olyan partnerekre, akik minden energiájukat abba fektetik, hogy bebizonyítsák, milyen erősek, férfiasak, macsók és hősiesek. Olyan férfiak kellenek nekik, akik ott tartanak, ahol ők, egyenlően és igazságosan bánnak velük, és biztosítani tudják, hogy az a bizonyos szikra nem alszik ki.

Nincs megbízható módja annak, hogy felmérd, ki lesz számodra a megfelelő partner, egyetlen társkereső oldal algoritmusa sem képes megjósolni az emberi szív viselkedését és érzéseit. Még ha rendelkezik is a potenciális partner az összes következő tulajdonsággal, az sem garancia arra, hogy meglesz köztetek a kémia, vagy hogy pont jókor találkoztok, akkor, amikor mindkettőtök készen áll egy új, komoly kapcsolatra. Ha azonban képes vagy felismerni, mire van szükséged a másiktól, azzal nő a „párkapcsolati kvótád”, azaz új párkapcsolat kialakítása előtt legalább tisztában leszel azzal, mely területekre kell odafigyelned.

Azokat a vonásokat, amelyeket a nők értékelnek egy férfiban és amelyekre a leginkább szükségük van tőlük, három területre oszthatjuk: morális integritás (minden férfi esetében); kapcsolati érzékenység (a barátok és a partnerek esetében); valamint kielégítő intimitás (párkapcsolat esetében).

A morális integritás, avagy erkölcsi tartás

A kölcsönös tisztelet egy mindent vagy semmit alapú játék: ha már nem tudod tisztelni a másikat, mindennek vége. A férfiaknak ugyanannyi tisztelettel kellene lenniük a nők felé, mint amennyivel férfi társaik iránt vannak. Ha az egyik fél úgy érzi, tiszteletlenek vele, leereszkedően, lekezelően bánnak vele, a kapcsolat előbb-utóbb, bár inkább előbb, véget ér. A partnerkapcsolatok esetében a tiszteletet akkor is fent kell tartani, ha dühös vagy a másikra, vagy épp csalódtál benne.

1. A rendszeres és diplomatikus, nyílt kommunikáció elengedhetetlen. Az egyértelmű kommunikáció az egészséges kapcsolatok táptalaja.

2. Az őszinteség egy másik sarkalatos pont. Ne adj okot senkinek arra, hogy kételkedjen benned.

3. A bizalom és a megbízhatóság segít elmélyíteni a kapcsolatot.

4. Fontos a felelősség vállalása a tettekért és a viselkedésért. Az egészséges hosszú távú kapcsolatokhoz nagy fokú érettségre van szükség. Enélkül a nézeteltérések és a konfliktusok egyre rosszabbá válnak, és a felek egymást kezdik hibáztatni. A kommunikáció elvész, és az érzelmi károkat nem lesz könnyű helyreállítani.

GettyImages-1301341865
Klaus Vedfelt / Getty Images Hungary

A kapcsolati érzékenység

5. A nők azt várják a férfiaktól, hogy mutassanak kedvességet, türelmet, megértést, empátiát és együttérzést. A kapcsolat típusától függetlenül a férfiaknak és a nőknek tekintettel kell lenniük egymás érzéseire. El kell ismerned, hogy a másik fél próbálkozásai és viszontagságai fontosak, és hogy a te feladatod az, hogy törődj a pároddal és megbecsüld őt.

6. A férfiak és nők közötti barátságra szintén szükség van. Ha a partnered a barátod is, ugyanolyan türelmes és elfogadó módon fogsz bánni vele, mint a többi közeli barátoddal.

7. Az érzelmi érettség elengedhetetlen. A gyerekes mókázás teljesen rendben van, ha megvan a helye és az ideje, de fontos, hogy tudj felnőttként viselkedni, amikor arra van szükség. Az egészséges kommunikáció és kapcsolat megőrzésében sokat segít, ha tisztában vagy vele, hogy az erő nem egyenlő az intelligenciával. Néha jobb csöndben átgondolnod a problémát, mielőtt ráerőltetnél a másikra egy kényszermegoldást.

8. Ha támogatod az életed részét képező nőt, az a világot jelentheti neki. Az elsődleges dolgod a partnered támogatása. Akár érzelmi vagy praktikus támogatásra van szüksége, jó, ha lehet rád számítania. Néha az is elég, ha időt szánsz arra, hogy meghallgasd a másikat, néha arra van szükség, hogy aktívan részt vegyél egy-egy fontos döntésben, hogy felolvasd az esti mesét a gyereknek, hogy te intézd a pénzügyeket, stb. Ha egy férfi jelen akar lenni egy nő életében, jelenléte legyen pozitív és támogató.

9. Az érzékenység, a partner tapasztalatainak validálásával együtt, szintén nélkülözhetetlen. A felnőttek kulturális élményei a nemi identitástól függően eltérőek. A férfiaknak fel kell ismerniük, ha előítéleteik vannak a női nem iránt, és meg kell próbálniuk végiggondolni, hogyan éli meg partnerük azt, hogy a világ gyakran még mindig másodrendűként tekint a nőkre. Nem szabad azt feltételezni, hogy a párod túloz az őt ért sérelmekről, diszkriminációról vagy igazságtalan bánásmódról, és semmiképp sem szabad azt hinni, hogy csak kitalálja ezeket. A nemi szerepek keretek közé szorítják a viselkedést; a káros nemi szerepek határainak lebontása otthon és a munkahelyen is hasznos mindkét nem számára. Ugyanannyi befektetett energia után ugyanolyan jutalom jár a nőknek is, ne kelljen külön bizonyítaniuk a rátermettségüket, hasznosságukat, egyéb érdemeiket ehhez. A nem nem jelenthet hátrányt sem a munkahelyen, sem a párkapcsolatban.

A kielégítő intimitás típusai a romantikus partnerrel

10. Vigyél kalandot és izgalmat a kapcsolatotokba, de biztonságos módon, úgy, hogy a másik is élvezze. Állítsd a partneredet egészséges kihívások elé, és te is hagyd, hogy kihívásokkal szembesítsen. Légy nyitott új élményekre és gondolkodásmódokra, és akkor a partnered is nyitottá válik. A szellemi kihívások lendületben tartják a kapcsolatot és nem hagyják ellaposodni.

11. A baráti kapcsolat és a partnerkapcsolat együttese az a ragasztó, ami összetartja a párokat. A gyerekek érkezése után, a sok túlóra vagy egy betegség miatt a szexuális tevékenységekre sokkal kevesebb energia marad, ilyenkor arra van szükség, hogy a hűséges társ kitartson. Ezért jó, ha „több lábon áll” a kapcsolat, és nem csak a szex tart össze benneteket.

12. A „szeretlek” kimondása nem mindig megy könnyen, pontosan amiatt, amennyi érzelmi töltetet hordoz. Sajnos sokan hiszik azt, hogy ha kimondják, sebezhetővé válnak és könnyebben bántják meg őket. A partnered azonban megérdemli, hogy tisztában legyen az érzelmeiddel. Ha nem is jön ez a szó könnyen a szádra, egyéb módokon mutasd ki, hogy a párod fontos a számodra. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy szeressék.

13. Ami pedig a szexet illeti, a nők arra vágynak, hogy a férfiaknak ne minden akörül forogjon – ne azért tegyenek szívességet, mert cserébe szexet várnak el. A jó viselkedés ne csupán eszköz legyen arra, hogy egy bizonyos végkifejletig eljuss! A jó szex nem megvásárolható, ha pedig csak azért teszel meg valamit a partnerednek, hogy ő azt szexszel hálálja meg, egy potenciálisan romantikus gesztust egyszerű üzleti tranzakcióvá alacsonyítasz. A nőnek pedig borzalmas azt érezni, hogy szexszel tartozik partnere kedvességéért.

14. És ha már szex: a nők az olyan szexet szeretik, ami az ő örömükre is szolgál, nem csak a férfiéra. A szexnek kettőtök kalandjának kell lennie, amely során felfedezitek és gyarapítjátok a kapcsolatotokat, nem pedig mindig ugyanannak a megszokott rutinnak. Ahogy a kutatás egyik résztvevője mondta: „A férfiaknak el kell végre felejteniük a női nemi puritánság mítoszát. A megfelelő partnerrel a nők pontosan ugyanannyira élvezik és vágyják a szexet, mint a férfiak.”

Ami mindenkinek jár

A férfiaknak a nők feminista szövetségeseinek kell lenniük, akik épp annyira szeretnék boldogulni látni a nőt, amennyire a saját sikereiket élvezik. A férfiaknak időt kell szánniuk a nők erősségeinek fel- és elismerésére, és tisztelniük kell őket mindazért, amit a nők tesznek hozzá a kapcsolatukhoz. Ami pedig a párkapcsolatokat illeti, a nők ugyanarra vágynak, mint a férfiak – talán épp csak más sorrendben.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra