Ezt a 13 dolgot hagyd abba, és drasztikusan javulni fog az életminőséged

GettyImages-1282507673
Olvasási idő kb. 4 perc

Jó, ha abbahagyni nem is tudod mindet, de igyekezz odafigyelni ezekre – már a tudatosságtól jobban érzed majd magad!

Úgy érzed, szaladnak az évek, telik az idő, az életed pedig csak abból áll, hogy dolgozol, házimunkát végzel, alszol, aztán kezdődik minden elölről? Figyelj oda ezekre a dolgokra, próbáld meg kiiktatni, amit ki tudsz, és jobb lesz a közérzeted!

1. Túlzott telefonhasználat. Talán mondanunk sem kell, hogy a legtöbb ember túl sokat lóg a mobilján. Próbáld meg csak a legszükségesebb dolgokra használni! Figyeld a használatelemzést, nézd meg, hogy mi viszi el a legtöbb időt, találd ki, melyik alkalmazás nélkül tudnál boldogulni, illetve szabj magadnak korlátokat, hogy mire mennyi időt szánsz egy nap, és próbáld meg betartani.

2. A tévé-, illetve sorozatnézés rendkívül időigényes szokás. Elhisszük, hogy nehéz lemondani a kedvenc sorozataidról, de próbálj meg minél kevesebb időt tölteni ezzel a passzív kikapcsolódási formával. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ülve nézd a másokét!

3. Ne várd, hogy mások hívjanak téged, kezdeményezz, szervezz te kikapcsolódást, amire elhívhatsz másokat! Néha megéri kezdeményezni, ráadásul ha te szervezed a programot, az biztosan olyan lesz, amilyet élvezni fogsz.

4. Ne lustálkodj reggel az ágyban! Ha korán kelsz, lezuhanyzol és idejében elvégzed a reggeli rutinodat, tisztább testtel és fejjel kezdheted a munkát. Persze ehhez idejében kell lefeküdni, a kialvatlanság nem móka!

5. Gondolkodj, mielőtt megszólalsz. Sok kellemetlenséget megspórolhatsz magadnak, ha nem mondasz ki mindent hangosan, ami eszedbe jut. Érettebb ember benyomását kelted, olyanét, aki tudja, mit akar, és mindig ura a helyzetnek.

6. Ne próbálj meg másvalaki lenni! Folyamatos és nehéz munka fenntartani valami olyannak a látszatát, ami nem te vagy. Fogadd el magad, éld a saját igazságod, és mások is észreveszik majd, hogy felszabadultabb, boldogabb vagy.

Felejtsd el a gyorskajákat!
Felejtsd el a gyorskajákat!Ziga Plahutar / Getty Images Hungary

7. A hazugság nem segít. Még ha úgy is tűnik, hogy néha igen, később valahogy megbosszulja magát. Az őszinteség mindig a legegyszerűbb döntés. Ha mindig őszinte vagy, nem kell azzal fárasztanod magad, hogy emlékezz, kinek mit hazudtál.

8. Állj le a gyorskajákkal! Jó, néha-néha meglepheted magad egy sajtburgerrel vagy pizzával, de ha odafigyelsz a táplálkozásodra, ha egészségesebben eszel, sokkal jobb lesz az egészséged, és ennek köszönhetően a közérzeted is. Nincs időd főzni? Dobj össze egy szendvicset sok zöldséggel! Szeresd és tiszteld a tested annyira, hogy nem tömöd egészségtelen ételekkel.

9. Videójáték, számítógépes játék, xbox, playstation, Candy Crush a telefonodon… Nyilván te is tudod, hogy nem jó, ha túlzásba viszed ezeket. Ha más, fontosabb vagy hasznosabb dolgok elől veszi el az időt, akkor tudod, hogy mi a dolgod. Csakúgy, mint a tévével és a mobilhasználattal, itt is fontos, hogy tisztában legyél, mennyi időt töltesz vele. Ne hagyd, hogy egyik óra a másikba csússzon!

10. Ne halogasd a dolgokat! A halogatás, a kifogások keresése sokkal több erőfeszítésbe kerül, mint megcsinálni azt, amit kerülgetsz. Utána sokkal jobban fogod magad érezni, hidd el!

11. Ne hagyd, hogy csak úgy elrepüljön az idő! Ez a legfontosabb erőforrásod, és ha passzívan éled az életed, tényleg elpazarlod. Vedd a kezedbe az irányítást és hozd ki a legtöbbet a rendelkezésedre álló időből!

12. Ne légy szigorú magaddal a múltadat illetően. Ne rágódj és ne ostorozd magad! Az akkori tudásodnak megfelelően cselekedtél, az akkori éned a lehető legjobbat próbálta kihozni magából. Ha most felnőtt fejjel úgy is látod, nem mindig a legjobb döntéseket hoztad, akkor sincs értelme, hogy a mostani éned emiatt érezze rosszul magát.

13. Az érzéseidet nem kell szégyellni, sem elnyomni. Nagyon kimerítő tud lenni. Pont olyan, mintha egy törött csontról próbálnál tudomást sem venni: egyre jobban fog fájni, és később sokkal nehezebb lesz helyrehozni a kárt. Éld meg az érzéseid akkor, amikor támadnak, legyenek akár jók, akár rosszak.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek