A Skorpiónak találták ki a böjtkúrát

Olvasási idő kb. 7 perc

asztrodieta_mA Skorpió hátborzongató ínyencségeket szívesen kipróbál, ez az a típus, amelyik rávehető, hogy nyers majom agyvelőt, vagy rovarkosztot egyen. Akaraterejének köszönhetően jól bírja a böjtkúrákat. Ha pedig túlsúlyos, gyanakodhatunk, hogy valamiért magát bünteti. Asztro Diéta, 7. rész

 

 

 

 

1. rész: A tüzes jegyek: ragadozók

2. rész: a Kosnak kerülnie kell a tömény szeszt

3. rész: Az Oroszlánnak való a vörösbor és a szamba

4. rész: a Nyilas mája nem bírja az alkoholt

5. rész: A vizes jegyek a leginkább hajlamosak hízásra

6. rész: Az éhező Rák veszélyes

A Skorpió princípiuma a szervezetben

Az orvosi asztrológia a Skorpióhoz rendeli az orrot, a vastagbelet, végbelet, prosztatát, húgyhólyagot, húgycsövet, a nemi szerveket. Uralkodó bolygója, a Plútó az endokrin mirigyek rendszerét befolyásolja. A csontrendszerből a jegy uralma alatt áll a medencecsont, szeméremcsont, ülőcsont, farokcsont, az izmok közül a hólyag-.és végbélzáróizmok, a nemi szervek izomzata, hüvelyizomzat, mint életműködés a szaglás, a kiválasztás és a nemi funkciók Ásványi sója a bőrben, nyálkahártyákban, szövetekben található kalcium szulfát, ami a kiválasztási folyamat elősegítésében játszik szerepet. Hiánya székrekedést idéz elő valamint az akné, horzsolások, vágások, sérülések gyógyulását is késlelteti.

Bravúros túlélési ösztönök

A jegyben uralkodó Plútó szinte elnyűhetetlen regenerálódó készséget ad szülöttjeinek egyszersmind, még a történelem előtti időkből fennmaradt ösztönkészlettel is megajándékozza őket. Ennek köszönhetően olyan helyzeteket is képesek túlélni melyekben másoknak semmi esélyük. Rá is vannak szorulva, hiszen ahhoz hogy érezzék, élnek, szemlátomást olyan kockázatokra van szükségük, ahol elmehetnek lehetőségeik határáig Ők azok, aki a szó szoros értelmében belebetegedhetnek ha nincsenek eléggé lekötve energiáik.

Kiválasztó szerveik érzékenyek lehetnek. Nőknél gyakoriak a petefészek megbetegedései vagy legalábbis gyengesége, a menstruációs problémák, férfiaknál prosztata bántalmak, mindkét nemnél gombásodás, hólyaghurut, húgycsőgyulladás és a húgyvezeték más fertőződései, nemi betegségek, bélproblémák, az epe betegségei,sérv, székrekedés,aranyér, orrmelléküregy gyulladás, autoagresszív folyamatok, allergiák.

A majom agyvelőtől a makrobiotikáig

Mondani sem kell, hogy a Skorpió étkezési stílusát is a szélsőségek jellemzik. A skála még egy és ugyanazon személy esetén is meglehetősen széles. Életszakasztól és vezérlő eszméitől függően hol egy gyorsétteremben tol magába mindegy hogy mit csak túl legyen rajta, hol hátborzongató ínyencségekben tobzódik, olyasmiket is kipróbálva, mint pl. a nyers majom agyvelő, rovarkoszt, hol pedig a makrobiotikus konyha bűvöletébe esik. Egyébként általában a csípős, maró, fűszeres, erjedt ízekhez vonzódik, szereti pl. a csevapcsicsit, fűszeres sült kolbászt, meleg májpástétomot, penészes sajtokat, és szerencsére az egészségesebb zöldség-és gyümölcsféléket is.

Javasolt élelmiszerek

A jegyre jellemző néhány kellemetlen probléma, pl. székrekedés, aranyér, hólyaghurut már a táplálkozás átalakításával is kezelhető. Az elengedni nem tudás, érzelmi állapotok nehézkes kifejezése fizikai szinten okozhat székrekedést. Ennek azonban „hétköznapi" okai, pl. a túl sok az állati zsiradék: hús, tejtermék, tojás- pl., és finomított cukor: süti, édesség - szintén megfontolandók. Napi két három kiskanál ételbe kevert búzakorpa, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a brokkoli, kelbimbó, káposzta, sárgarépa, karfiol, spenót, cukkini, fekete bab, spanyolbab, limabab, gyümölcsök közül a alma, öszibarack, málna, mandarin, aszalt szilva segítik az emésztést. A tea vagy kapszula formájában fogyasztott ginseng amellett, hogy javítja az emésztést, segít stabilizálni az érzelmeket is. Serkentő, vértisztító hatású, a köztudatba ajzószerként vonult be

A többi vízjegyhez hasonlóan ő is hajlamos lehet a víz visszatartására, ami súlyproblémáktól kezdve depressziós állapotokig különféle gondokat okozhat. Ezért kerülnie kell a só fogyasztást (akár pácok, fűszeres szószok) formájában is és a folyadék kiválasztást serkentő fűszereket és tápanyagokat kell előnyben részesítenie. Ilyenek: fokhagyma, vöröshagyma, vízitorma, karfiol, póréhagyma, fehérrépa, retek, kamilla, ánizs, köménymag, koriander, kapor, gyömbér, aranypecsét, majoranna, mustár, szerecsendió, petrezselyem, rozmaring, zsálya

A szakszerűen végzett böjtkúrákat mintha egyenesen neki találták volna ki. (Mielőtt belevágna, tájékozódjon a szakirodalomból ill. kérje ki a témában jártas orvos véleményét. Rüdiger Dahlke művei pl. magyarul is olvashatók). Ez nem csupán táplálkozás mintája áthangolásában segít, hanem kedélyállapotára is stabilizálóan hat.

A Skorpió és a felesleges kilók

A Bikához, Oroszlánhoz, Vízöntőhöz hasonlóan a Skorpió is fix jegy, ami már alapvetően zömökebbé teszi testalkatát. A folyadékháztartás zavarai szintén okozhatnak súlyproblémákat. Ezek azonban alapvetően lelki okokra vezethetők vissza:

Önbüntetés. Amennyiben úgy találja, hogy nem tud eleget tenni a magával szemben támasztott valószerűtlenül magas elvárás rendszernek, esetleg csakugyan kibújt feladata alól, megtorlásként kövérre zabálhatja magát, esetleg alkoholba, különböző narkotikumokba, szerencsejátékba, rossz kapcsolatokba, stb. menekül.

Természetes jelzőrendszer eltompítása. Radarjai minden más jegynél pontosabban és gyorsabban jelzik, hányadán is áll valamilyen helyzettel, emberrel. Ha valamilyen okból más személyiségrészei tiltakoznak ezek ellen a felismerések ellen, az „adást" a fentebbi módszerekkel árnyékolja. Azonban ilyenkor, a felszedett kilók mellett még depresszióval, paranoid tünetekkel, szélsőséges hangulatingadozással is lakolnia kell.

Újra fitten

Erősségek

Ha egyszer elkötelezte magát egy cél mellett, nem ismer lehetetlent. Nem kérdés, hogy akaratereje, kitartása ebben az esetben sem fogja cserbenhagyni.

Lehetséges buktatók

Sokkal nagyobb problémát jelent, amikor ezek az erények ellentétjükbe csapnak át. Mivel nem mindig ismeri fel, mikor kell valamit abbahagyni, akár az anorexiás soványságig csinosíthatja magát, vagy a szó szoros értelmében ina szakadtáig edz. Esetében ráadásul még fokozottabban érvényes az az ősi igazság, miszerint minden véglet előbb- utóbb átlendül az ellenkezőjébe. Minél életszerűtlenebb aszkézissel érte hát el álomalakját, annál valószínűbb, hogy nemsokára nem csak az életet fogja mértéktelenül habzsolni.

Javasolt mozgásformák

A depresszióra hajlamos Skorpió legegyszerűbben valamilyen intenzív mozgás révén tornázhatja fel endorfinszintjét. Esetében a testgyakorlatoknak élete részéve kell válniuk. Sokuk talán ösztönösen ezért választ erős fizikai igénybevétellel járó foglalkozást: pl. kommandós, barlangász, harcművészeti edző, stb.

Megfelelő testgyakorlatokkal ugyanis még mielőtt destruktívvá válnának feloldhatók és felszabadíthatók a személyiségében munkáló hatalmas feszültségek. Mivel előszeretettel hajtja magát saját korlátai fölé, a veszélyes, kimerítő sportágakat kedveli. pl. vadvízi- és túlélő túrák, búvárkodás, síelés. Természetesen a különböző harcművészeti irányzatok is vonzzák. Saját határai feszegetése közepette azonban szüksége van a lazításra is, hogy a felszabadított agresszív energiák, feszültségek egészséges módon távozzanak. Ettől azonban meglehetősen idegenkedik, hiszen a lazítás egyenértékű a kontroll feladásával. A hatha jógát és a különféle relaxációs technikákat tehát egy fajta házi feladatnak kell tekintenie. Szexuális energiáit a flamenco, afrotáncok, egyiptomi hastánc, capoeria révén terelheti egészséges mederbe.

Fotó: magical-world

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek