18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

3 ok, amiért a nők kamuzzák az orgazmust

Nem kellene, hogy így legyen, mégis megtörténik: a nők olykor orgazmust színlelnek. Ennek jó eséllyel az az oka, hogy szeretnék, ha a párjuk magabiztosabbnak érezné magát. Vagy más ok lehet mögötte? Esetleg azért csinálják, hogy végre vége legyen a menetnek, amit egyáltalán nem élveznek? Vagy mert a pornófilmekből azt tanulták meg, hogy a szex úgy teljes, ha végül egy intenzív és látványos orgazmussal fejeződik be?

A Psychology Today vendégszerzője, dr. Emily Harris arra kereste a választ, mi lehet az oka annak, hogy a nők megjátsszák az orgazmust, azaz olyasmit tesznek, amiből nyilvánvalóan semmi jó nem sül ki. Hiszen a kamuzás félrevezeti a partnert, aki legközelebb jóhiszeműen nyilván megint azt csinálja majd, amitől a párja valójában korábban sem élvezett el. 

Egy nemrégiben publikált tanulmányban azt vizsgálták, mi áll egy megjátszott orgazmus hátterében, és azt találták, hogy 3 fő irányból közelíthető meg a válasz. 

1. Mert ezzel akarják megtartani a párjukat

A kapcsolatban álló nők gyakran azért színlelik az élvezetet, mert abban reménykednek, hogy így könnyebben megtartják a párjukat. Ezt erősíti az a tanulmány is, amelyből kiderült, hogy azok a nők, akik úgy gondolták, hogy a partnerük valószínűleg megcsalja őket, nagyobb eséllyel játszották meg az orgazmust. Tény, hogy a szexuális elégedettség attól is függ, hogy a másiknak sikerült-e örömet szereznünk – de téves következtetés, hogy ha a másikat egy színlelt orgazmussal félrevezetjük és így tápláljuk az elégedettségét, akkor elkerülhető a hűtlenség.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

2. Mert így akarják elégedettnek látni a partnerüket

Az előző oknál említettük, hogy a férfi elégedettségét növeli, ha látja a partnere örömét. Ez önmagában is ok lehet az orgazmus színlelésére, de azért ezt a kérdést lehet egy kicsit még árnyalni. Különbséget lehet ugyanis tenni aközött, hogy egy férfi azért vágyik a partnere orgazmusára, mert tényleg örömet akar szerezni neki (a nőnek), vagy azért akarja a nő orgazmusát látni, mert ez a saját elégedettségéhez járul hozzá. Ez az az apró, de a kapcsolat és az orgazmus színlelése szempontjából fontos különbség, amit ha megérez a nő, akkor – a második esetben – eljuthat oda, hogy ha nem jön, akkor jobb lesz színlelni az orgazmust.

Ez vajon kamu, vagy nem?
Ez vajon kamu, vagy nem?Bob Thomas / Getty Images Hungary

3. Mert miért ne?

Ne feledkezzünk meg az általános, nem is feltétlenül a szexhez kötődő nemi sztereotípiákról, amik szintén elvezethetnek oda, hogy a szex vége színlelt orgazmus legyen a nő részéről. Gondoljunk arra, hogy ezek szerint a nők érzékenyek és gondoskodásra vágynak, az erős férfinak meg imádnia és védelmeznie kell a gyenge nőt. Amikor a szex közbeni színjátékról gondolkodunk, akkor jusson eszünkbe ez is, hiszen az ezekhez hasonló, belénk vésődött hiedelmek gyakran irányítanak minket – az ágyban is.

De természetesen ebben az esetben is az a legcélszerűbb, ha megbeszéljük, hogy ki hogyan szerezhet valódi örömöt a párjának. Így nagyobb eséllyel lesz az orgazmus is igazi, és maga a szex is még élvezetesebb. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek