Mire figyelj, ha a karantén alatt fogadnál be kutyát?

Az egész internetet bejárta a hír, miszerint Amerikában több menhely is kiürült, annyi kutyát fogadtak örökbe a karantén ideje alatt. De mi a helyzet az itthoni állatmenhelyekkel? Vajon minket is elért az örökbefogadási láz?

Akik az önkéntes karantén ideje alatt döntöttek az örökbefogadás mellett, általában azzal a fő érvvel támasztják alá a döntésüket, hogy valószínűleg soha többet nem lesznek ennyit otthon, mint most, így a kutyának rengeteg ideje van megszokni az új családját, az új környezetét. Emellett sokan egyedül maradtak a négy fal között, nekik jó társaság lehet egy négylábú, de akadnak olyanok is, akik azért szeretnének kutyát, hogy lekösse a gyereket.

Az egyik legfontosabb, amit ilyenkor szem előtt kell tartani, hogy a járványhelyzetnek előbb-utóbb vége lesz, de az állat ott marad velünk éveken keresztül. Számolni kell az állattartással kapcsolatos költségekkel, a kutya nevelésére fordított idővel és energiával, valamint rengeteg türelemmel, hiszen éppúgy, ahogy nekünk, neki is meg tanulnia az új helyzetet. De milyen hatásai lehetnek később – akár a kutyára, akár a gazdára nézve – a mostani örökbefogadási, illetve vásárlási láznak?  Ezekről kérdezte Miló Viktória Márton Attilát, a Kutyás Újságírók Világszövetségének alelnökét.

Oszd meg másokkal is!
Mustra