18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Jóval fiatalabb férfiakra buksz? És azt is tudod, hogy miért?

Sharon Stone, Madonna, Jennifer Aniston – néhány híresség, akikre nemegyszer rásütötték már a cougar, azaz a „puma” jelzőt. Így hívja a szleng azokat a nőket, akik jóval fiatalabb férfival létesítenek szexuális vagy párkapcsolatot. Bár nem új keletű – és persze nem csak a celebvilágban létező – jelenségről van szó, az elmúlt években a szexológusok körében is egyre felkapottabb lett a téma, azon belül is elsősorban a miértek.

Többek között egy tavaly a Montreali Egyetemen végzett kutatás is arra próbált fényt deríteni, hogy milyen tényezők állnak a gyakran bírált jelenség hátterében, és talán nem meglepő, hogy a szex a legnagyobb hunyó.

A kutatásban megkérdezett 30-55 év közötti nők válaszai alapján párválasztási preferenciáikat – a korkülönbség mértékétől függetlenül – a megjelenés, az intelligencia, a kedvesség, a családi háttér, a humorérzék és nem utolsósorban a „megszokottól eltérő szexuális élmények” befolyásolják a legnagyobb mértékben.

Mit takar az, hogy a megszokottól eltérő?

Ehhez először is azt érdemes tisztázni, mi az, hogy megszokott: olyan kulturálisan elfogadott általános szexuális forgatókönyv, amit a legtöbben konvencionálisnak és normálisnak tartanak. A legelterjedtebb szexuális forgatókönyvek az alábbiak:

  • A férfiak vágynak a szexre, a nők szeretik kívánatosnak érezni magukat.
  • A szex megegyezik a fellációval és a közösüléssel, esetlegesen a női nemi szerv szájjal történő ingerlésével kiegészülve.
  • A férfi irányít, a nő pedig alkalmazkodik a szexuális együttlétek alatt.
  • A nők simán elélveznek a közösülés során.

A fenti forgatókönyvek széles körben elfogadottak, holott súlyos tévhitekről van szó, írja a Psychology Today.

Jóval fiatalabb férfiakra buksz? És tudod is, hogy miért?
Jóval fiatalabb férfiakra buksz? És tudod is, hogy miért?Alistair Berg / Getty Images Hungary

1. Igen, a nők túlnyomó többsége szereti kívánatosnak érezni magát, hiszen az sokat dob az önbizalmukon, ugyanakkor a női társadalom 5-10 százalékára kimondottan az úgynevezett férfi típusú szexuális vágy jellemző. Sok „puma” számolt be arról, hogy barátaik vagy korábbi (velük hasonló korú) partnereik megszólták őket túlzott mértékű szexuális vágyaik miatt.

2. A szex megegyezik a fellációval és a közösüléssel, némi orális játékkal kiegészülve. Ez a forgatókönyv leginkább a pornó világában állja meg a helyét, a felnőttfilmek ugyanis általában a férfi nemi szerv izgatására összpontosítanak, és csak csekély mértékben jelenítik meg a női nemi szerv kényeztetését. Nem csoda hát, hogy sok férfinak téves elképzelései vannak arról, mire is vágynak valójában a nők. Egy kis segítség: a klitorisz hosszan tartó, gyengéd – főként szájjal történő – ingerlése a legtöbb nő kielégülésének kulcstényezője. És hogy mi köze mindennek a pumasághoz? A fiatalabb férfiakkal kezdő nők beszámolóiból az derül ki, hogy hasonló korú korábbi partnereik sokkal kevésbé voltak nyitottak az orális élvezetnyújtásra, míg jóval fiatalabb partnereik lelkesen fogadták és elégítették ki ilyen jellegű igényeiket. A jelentős korkülönbség tehát együtt járt a nők nagyobb szexuális elégedettségével.

3. Amikor a férfi irányít, akkor az esetek 95 százalékában az orgazmus elérése a szex célja. Csakhogy ebben a formában a nők 50-70 százaléka képes csak elélvezni, függetlenül attól, hogy meddig tart a közösülés, vagy milyen erősségű a partner erekciója. Az úgynevezett cougar–cub kapcsolatokban a nők ragaszkodnak a hosszas orális kényeztetéshez, hiszen az megkönnyíti számukra a kielégülést. A fiatalabb partnerek pedig nagyra értékelik a tapasztalt nők határozottságát és iránymutatását.

4. Azok a filmek sem éppen a valóságot tükrözik, amelyekben néhány perc vad szeretkezés során mindkét fél egyszerre a csúcsra jut, majd boldogan elernyed. A nőknek ugyanis csak 25 százaléka képes a kizárólagosan vaginális orgazmusra, míg nagy részüknek szüksége van érintésekre, ölelkezésre, csókokra és orális ingerlésre ahhoz, hogy valóban elélvezzen. A tapasztalatok szerint a fiatalabb férfiak sokkal rugalmasabbak, sokkal könnyebben irányíthatók, és emiatt sokkal inkább preferált partnerek, mint rutinosabb társaik.

A tanulmány szerint a pumák a fiatal partnerek szexuális energiáját és állóképességét is nagyra tartják – beleértve az ejakulációt követő újabb erekció, ezáltal egy második vagy akár harmadik menet esélyét.

Bár a válaszadók mindegyike nagy hangsúlyt fektetett az orális szexre, nem utasították el a közösülést sem, éppen ellenkezőleg: minden egyes alkalommal akarták. De minden együttlét során gondoskodtak arról is, hogy partnerük biztosítsa számukra a hosszas orális kényeztetést. 

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Mustra