18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Spontán maradhat a szex egy párkapcsolatban?

A filmekben minden másképp van. A főhős és a főhősnő egyszerre kívánják meg egymást, és egy szemvillanásból tudják, hogy most vagy soha. A testek összefonódnak, nincs kérdés, nincs zavaró tényező, nincs holnap.

Jó, ez tényleg szexi, de a valóság legtöbbször nem ilyen, legalábbis egy tartós kapcsolatban. Hiába szereted és kívánod is a párodat, ha csak holtfáradtan sodródtok egymás mellé este, hiába lennétek benne mindketten, ha a gyerekek még ébren vannak, és hiába esne jól reggel a szex, ha a hétköznap anélkül is káosz és rohanás. Nem is olyan könnyű spontánnak lenni.

A tervezett/szervezett/időzített szex sokak számára mesterkéltnek vagy természetellenesnek hat, pedig egyáltalán nem igaz, hogy ha ütemezni kell, akkor már régen rossz, sőt. A Psychology Today cikkéből az is kiderül, miért.

Egyszerűbb logisztika

A gyerekes párok szexuális életéből sokszor épp a srácok miatt tűnik el a spontaneitás. A vágy lehet, hogy felkel csak úgy, de ha a gyerekek pont aznap nem akarnak időben elaludni, vagy abban a korban vannak, hogy este bármikor átsétálhatnak egy kis megnyugvást keresni, elég nehéz elengednie magát az embernek.

A gyerekek ottalvós programjait viszont jó előre szokta tudni az ember. Nyugodtan írd be a szex-előjegyzésedbe is, mikor lesz olyan alkalom, amikor üres a ház, mert a gyerekek a nagyszülőknél vagy barátoknál alszanak, és időzítsétek ilyen (akár esti, akár reggeli) időpontra az együttlétet!

Több idő van

Persze, egy néhány perces villámszexnek is lehet varázsa (sokszor épp az ad plusz izgalmat, hogy sietni kell), de főleg ahogy idősebb lesz az ember, egyre jobban értékeli a ráérős és minőségi együttléteket. Stinget (aki sok más menőség mellett például tantrikus szexben is utazik) egyszer megkérdezték, meddig tart egy kiadós szex közte és a felesége közt. 8-9 órát mondott. Na igen, egy tantrikus szeánsz akár több órán át is tarthat, de az énekesnek is csak úgy jött ki ez a magas óraszám, hogy az előtte lévő vacsorát és közös programot is beleszámolta: teljes joggal. Ha megtervezitek, mikor legyetek együtt, úgy tudtok időt hagyni a dologra, hogy a kiadós előjáték és tartalmas szex után még beszélgetni is maradjon idő.

Kimozdíthat a holtpontról

Biztos tapasztaltad már, hogy a szexhez leginkább a szex hozza meg a kedvet, ez pedig pozitívan és negatívan is hathat. Ha ma van szex, és jól is esik a dolog, az általában kedvet csinál a holnaphoz is. De ha valamiért az utóbbi időben elmaradtak az együttlétek, minden nappal egyre nehezebb újrakezdeni, főleg spontánnak lenni. A tervezett szex abban is segít, hogy egy hosszabb szünet után ismét a partneredre tudj hangolódni, lélekben és mentálisan is rákészülj egy egyébként várhatóan tök jó élményre. Ha mindketten elköteleződtök egy időpont mellett, kiiktatjátok a „na most akkor ki kezdeményezzen” ügyetlenkedést is.

Ők már átlendültek rajta
Ők már átlendültek rajtaShutterstock

Megfelelően elő tudsz készülni

A lelki ráhangolódás mellett az sem rossz, ha fizikailag is elő tudsz készülni. A legtöbbünknek ez az alaphigiéniai dolgokon túl mondjuk, újszerű fazonírozást, vagy valamilyen szép fehérnemű beszerzését jelenti, de azoknak, akik Viagrát szednek, vagy valamilyen elnyújtott hatású síkosítót használnak, még inkább jó barátjuk az idő.

Megjött a kedved a dologhoz?

Azt is elmondjuk, hogy csináld jól!

1. Hangolódj!

Itt a Sting-féle hosszú előjátékok ideje. Ha tudod, hogy estére szexet terveztek, a tüzet például napközbeni üzenetekkel is élesztgetheted, hogy este ne minden átmenet nélkül próbáljatok nekifogni.

Ha gondolod, dalban is elmondhatod, hogy mennyire várod az estét. 

Ha meg tudjátok oldani, még jobb, ha napközben is van módotok együtt lenni. Ebédeljetek együtt, vagy ha tényleg olyan jó a csillagállás, menjetek el valahova. A köztetek lévő kötődést és intimitást erősíti, ha közös, és mindkettőtök számára élvezetes programot csináltok, és csak egymásra figyeltek. Ha az estét egy kellemes vacsorával és egy pohár jóféle borral indítjátok, biztos, hogy könnyebben hangulatba jöttök.

2. Fantáziálj!

Nyugodtan engedd szabadjára a fantáziád már napokkal korábban, és merj figyelni arra, hogy milyen vágykeltő gondolatok jutnak az eszedbe. Gondold végig, mi esne jól, vagy hogyan tudsz majd partnerednek örömet okozni, ez már önmagában is afrodiziákum lehet!

3. Ne legyenek nagy elvárásaid!

Az egyetlen, amit el tudsz rontani, hogy túltervezed a dolgot, és túl nagy elvárásokkal mész neki. Az, hogy van időtök egymásra figyelni, nem azt jelenti, hogy életetek legfergetegesebb ágyjelenetét kell most előadnotok. Persze nem rossz, ha összejön egy tényleg vérforraló szex, de a kapcsolatotok már abból rengeteget profitál, hogy odafigyeltek egymásra, és teret engedtek az intimitásnak. Lehet, hogy többórás szeánszra készültél, és rózsaszirmokkal vetetted be az ágyat, de a napközbeni üzengetés olyan jól sikerült, hogy hazaérve már az ajtóban egymásnak estetek? Sebaj. A tervezés sokszor épp a spontaneitásnak ágyaz meg.

Oszd meg másokkal is!
Mustra