Eltűnhetnek valaha a striák?

A striák nem csak a túlsúlyos emberek és a terhes nők testén jelennek meg: kortól és nemtől függetlenül bárkit érinthet a dolog.

A jellegzetes, kezdetben lilás-vöröses, de egy kis idő után kifakuló és máris gyöngyházszínben pompázó színváltós csíkok akkor alakulnak ki, amikor valaki hirtelen sokat hízik vagy fogy. A feszülés irányára merőleges csíkok a bőr alatti, kevésbé nyúlékony kötőszövetek szakadásai miatt jönnek létre, és a villámgyorsan elhízó embertársaink mellett a terhes nők és a testépítők esetében is gyakori vendégek. A Net szerint tehát nem azt jelzik a csíkok, hogy ideje lefogynod: ha egyszer megjelentek, már nem sokat tehetsz.

Eltüntethetik a krémek?

Tulajdonképpen a kötőszöveteket tartósan megnyújtó hirtelen elhízás és a testalkatunk egyéb drasztikus változásainak elkerülése az egyetlen dolog, ami segíthet megelőzni a striák kialakulását. A csíkok megjelenését ugyanakkor krémekkel már sem késleltetni, sem visszafordítani nem lehet, az ilyesmivel kecsegtető termékek tehát csak a pénztárcádat képesek kivasalni.

A stria veled marad?
A stria veled marad?Fotó: Shutterstock

A barnító, festékanyagokat is tartalmazó készítmények segíthetnek a csíkok elfedésében, tartós változást ugyanakkor természetesen ezek sem jelentenek.

„Ha eleget iszol, megúszhatod a csíkokat.”

A krémekhez hasonlóan a sok víz sem képes megelőzni a csíkok kialakulását. A jól hidratált bőr egészségesebb lesz persze, azzal tehát legalább veszíteni nem fog senki, ha pont emiatt kezd el odafigyelni arra, hogy kellő mennyiségű vizet fogyasszon.

Krémekkel és az étrendet érintő változtatásokkal fölösleges tehát próbálkozni. De legalább egy kicsit jobban hasonlítasz egy tigrisre, mint a csíkokkal nem rendelkező, unalmas, „simabőrű” ismerőseid!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.