Mosd le a szempillaspirált lefekvés előtt, részegen is!

A szempillaspirál eltávolítását 25 éven keresztül mellőző nő szeméről készült képek valószínűleg a lustábbakból is rendszerető, katonás fegyelmezettséggel tisztálkodó kozmetikust nevelnek majd.

Egy 50 éves ausztrál nő azzal kopogtatott be egy szemészhez, hogy valami szúrja a szemét. A kifordított szemhéjak alatt kisebb szénbányákat felfedező szemész ez után kérte arra a betegét, ossza meg a világgal, mi történik azzal, aki rendszeresen a szempillafesték lemosása nélkül megy aludni.

„Mintha homokot szórtak volna a szemedbe.”

Az esettanulmányról beszámoló Science Alert szerint nagyjából 25 évig sumákolta el a nő a festék lemosását, ez pedig odavezetett, hogy az olajokból, viaszos anyagokból, vízből, valamint szénből és vas-oxidból álló festék szép lassan beette magát a hölgy szemhéja alá.

shutterstock 1025224945
Shutterstock

A kötőhártya által borított szemhéjak alsó felén szilárd kis szemcsékké összeálló festékanyagok pedig előbb-utóbb elkezdték szúrni és irritálni a nő szemét. A szaruhártyát ingerlő szénfekete maradványok által okozott tüneteket a szembe kerülő homok által produkált kellemetlen érzéshez hasonlító szemész szerint mindez folyamatos gyulladásos állapotokhoz vezetett a nő esetében.

Másfél óra alatt bányászták ki

Az orvosoknak 90 percébe került egyébként, hogy az összes göböt eltávolítsák a szemhéjak alól. A szaruhártyát és a szemhéjakat is maradandóan károsító maradványok láttán persze az eddig kissé trehány beteg is megtért:

Nagyon fontos, hogy minden nap megfelelően lemosd a sminked! Egyetlen napot sem hagyhatsz ki! Sosem szabadott volna hagynom, hogy ennyire elfajuljon a dolog… - nyilatkozta az esettanulmány főszereplője.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek