Ezt teszik a testeddel a teljesítménynövelő szteroidok

Nem biztos, hogy megéri így szert tenni arra a hőn áhított testre.

Az edzőtermeket látogató amerikaiak több mint 15 százaléka által használt, a tesztoszteron működését imitáló szteroidok tényleg kiváló választást jelentek, ha szörnytestre vágysz, az agresszív viselkedést, depressziós tüneteket és meglehetősen kaotikus szexuális életet okozó szereknek ugyanakkor számos kellemetlen mellékhatása is van. Az AsapSCIENCE videójából kiderül, hogyan hatnak a szteroidok.

Tényleg erős leszel

A gyúrás során keletkező kisebb-nagyobb izomsérüléseket és szakadásokat befoltozását nagy mértékben befolyásolja a tesztoszteron. A tesztoszteronhoz hasonló felépítésű szteroidok a szervezetbe való befecskendezésük után egy napon belül csatlakoznak a sejtek férfihormon receptoraihoz és megváltoztatják a génexpressziót. A gének százainak működését megváltoztató szerek felgyorsítják a fehérjeszintézist, lelassítják a fehérjék lebomlását, és a gyors izomépítés mellett a testzsírszázalékot is csökkentik.

Agresszívvá tesz

A központi idegrendszerben is megtalálható receptoraikhoz csatlakozó szteroidok azonban jóval agresszívabbá teszik a gyorsan Hulká alakuló gyúrókat. Az egérkísérletekkel is bizonyított agresszió mellett a depresszió és a bipoláris zavar tünetei is gyakoribbak 20 százalékkal a szteroidozók estében, a szexuális életüket maga alá temető káoszról nem is beszélve.

Kis herék, elmaradozó merevedés

Hiába érzik ugyanis úgy, hogy állandóan szexelnének, a férfiak spermáinak mennyisége és minősége is lecsökken a szerek hatására, a heréik pedig összezsugorodnak. A szteroidkúrák szüneteiben ezenkívül a természetes úton keletkező tesztoszteron szintje is visszaesik, ami merevedési zavarokhoz és a libidó eltűnéséhez vezethet.

A nőknek a férfias vonások, így a mélyebb hang és a dúsabb testszőrzet megjelenésével és a libidó eltűnésével kell számolnia. A szteroidhasználó felének ezenkívül az akneszerű pattanásokkal is meggyűlik majd a baja és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata is megnő az esetükben, nem árt tehát kétszer is meggondolni, tényleg megéri-e néhány kiló izom gyors felhelyezéséért kockáztatni az egészségedet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra