Vajon gáz, ha bátran eregettek egymás előtt?

Párkapcsolati bélügyek

Általában jó jel, ha nem okoz gondot egy szellentés, ha viszont valóban zavarja a partneredet, nem árt, ha legalább odébb vonulsz egy kicsit.

A házassági tanácsadásra specializálódott pszichológusok szerint általában kifejezetten jó jel, ha annyira otthon érzi magát valaki a párja előtt, hogy minden különösebb teketória nélkül elenged egy galambot, ha úgy hozz a sors. Ha viszont annyira... galamblelkű valaki, hogy még felnőtt korában is komoly kihívást jelet számára az emberi test működése, azért faragatlan dolog figyelmen kívül hagyni a másik panaszait. A szellentésről a Huffington Post faggatta a pszichológusokat.

via GIPHY

Gyerekkorban alakul ki

A szexuálpszichológus Shannon Chavez szerint az egymás előtt (hivatalosan) soha nem eregető és rossz szagok forrásaként a kutyákat/macskákat azonosító párok által érzett szégyenérzetéért a gyerekkorban kialakuló gátlások felelősek. 

A gyerekeket kinevetik és nyilvánosan megszégyenítik a társaik, ha a másik nem egy képviselője előtt szellentenek. Ezek a korai beidegződések aztán később is előjönnek, amikor annyira szégyenli magát valaki a párja előtt, hogy még a dolog lehetősége is ijesztőnek tűnik számára - mondta el Chavez.

Amikor jó jel

Egy másik pszichológus, Gary Brown szerint azt jelzi a szégyenérzet nélküli szellentés, hogy komfortosan érzik magukat egymás előtt a felek. Chavez szerint erről többről van szó: „Az ilyen pároknak valószínűleg egészségesebb a szexuális élete, mert jól érzik magukat a testükben, és sok esetben kevésbé gátlásosak, illetve nem félnek új dolgokat kipróbálni.”

Amikor tényleg probléma

Amennyiben valaki a partnere keserű siralmai ellenére sem veszi a fáradtságot, hogy megtegyen néhány métert az erkélyig vagy legalább elnézést kérjen egy végbélfütty miatt, az akár egy párkapcsolat egészét átható probléma jele is lehet – állítja Kurt Smith, egy másik terapeuta.

via GIPHY

Beszéljetek róla

Tulajdonképpen már az is félsikernek számít a pszichológusok szerint, ha valaki felhozza a dolgot a partnere előtt. Amennyiben sikerül ítélkezés nélkül, tárgyilagosan kielemezni a problémát, a többi, sokak számára kényes témát jelentő testi funkciót is kibeszélhetitek, ez pedig amúgy is részét kell hogy képezze egy egészséges párkapcsolatnak.

Ti eregettek egymás előtt a pároddal?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek