Ezek a legundorítóbb felületek a reptéren

Baktériumok, baktériumok mindenhol! Azért ne maradj otthon, soroljuk

A fertőtlenítő kendőiket és a mini oxigénsátraikat mindenhova magukkal hordozó tisztaságmániásoknak bizonyára jó hír, hogy a kicsiny, de annál lelkesebb közösség néhány képviselője megvizsgálta, hol rejtőzködik a legtöbb baktérium a repülőtereken. Az Insurance Quotes szerint ugyanis a repterek szemlátomást még maguknál a repülőknél is koszosabbak. A legegyszerűbb igazából az, ha messziről elkerülöd mindet!

A három repteret letesztelő kutatás szerint messze a check-in képernyők egyébként a legkoszosabbak, ezeken ugyanis átlagosan nem kevesebb mint 253 857 életképes baktériumot találtak a tisztaságmániások..úgy 6,5 négyzetcentiméterenként. (A leggusztustalanabb képernyőn több mint négyszer ennyit találtak egyébként) 

Akkor sem kell persze kétségbeesned ha nem használsz ilyesmit: félj a többi érintőképernyőtől! Ja, meg a váróterem kartámláitól, amin úgy 21 630 baktérium lebzsel átlagosan négyzethüvelykenként. Persze az ivókutak gombjai sem éppen patyolattiszták (19 181 baci/in²). Viszonyítésképpen: a vécéülőkéken ugyanekkora helyen mindössze 172 baktérium tanyázik a felmérés készítői szerint.

shutterstock 384428050

Magukon a repülőkön nem túl meglepő módon a vécéöblítő gomb volt a legkoszosabb (95 145 baktérium). A második helyezett itt a lehajtható asztalka lett (11 595 db), a harmadik helyet pedig a biztonsági öv csatja szerezte meg (1116 db). Kellemes tisztálkodást mindenkinek!

Mustra