18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Legalább 21-szer kéne, hogy maszturbálj havonta

Legalábbis, ha egyedül maradnál egy lakatlan szigeten. A Harvard 18 éves kutatása szerint a prosztatarák esélyét is csökkenti az aktív szexuális élet.

Ha valaki legalább a 21-es számig eljut minden hónapban, 30 százalékkal is csökkentheti a prosztatarák kockázatát. A Harvard kutatóinak köszönhetjük, hogy végre megállapíttatott, hány darab férfi orgazmusra és ejakulációra van szükség egy hónapban ahhoz, hogy úgy érezhessük, eleget áldoztunk az egészséges életmód oltárán. A European Urology-ban megjelent tanulmányról az Iflscience számolt be. 

shutterstock 286055969

A szex vajon  mi?

Persze nem muszáj, hogy kizárólag önkielégítésekből jöjjön össze a dolog, bármilyen formájú és eredetű, ejakulációval végződő szabadidős tevékenység beleszámít a havi átlagba. A felmérés egyébként nem bízott semmit a véletlenre: közel 32.000 férfit kérdeztek meg a havi átlagukról, és az első kérdőív után 18 évvel zárták csak le a kutatást.

Az először 1992-ben kiosztott, és egészen 2010-ig kétévente megismételt kérdőív arra volt kíváncsi, átlag hány darab ejakulációval büszkélkedhetnek a megkérdezett férfiak a kérdőív kitöltése előtti évben, 20-29 éves korukban és 40-49 éves korukban.

A kutatás célja egyébként csak az alapvető összefüggések feltérképezése volt, az egyelőre nem egyértelmű, pontosan miért segít az aktív szexuális élet a prosztatarák elleni harcban. Az egyik elmélet szerint egy-egy ejakuláció során távoznak bizonyos rákot okozó, a prosztatában felgyülemlő méreganyagok is a szervezetből, ennek köszönhető tehát rák kockázatának csökkenése.

Mindez azért is fontos, mert a prosztatarák meglehetősen sok embert, az Egyesült Államokban például minden hetedik férfit érinti valamikor az élete során a betegség. Azért azt is tudni kell persze, hogy nem elég 21 darab aktus után egyszerűen hátradőlni és mosni kezeinket, hisz az ejakulációk száma mellett az egészséges táplálkozás, a megfelelő mennyiségű mozgás és a rendszeres prosztata vizsgálatok is fontos tényezők a veszélyeztetettség tekintetében. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek