Merjünk nagyok lenni, lógjunk és hallgassunk!

Jobb hírt elképzelni sem lehet munkaügyben! Úgy fest, a lógástól hatékonyabbak leszünk, és van mentségünk, ha egy időre nem veszünk tudomást a környező világról.

A lézengők és lebzselők eddig is számíthattak a tudomány segítségre, a Science of Us is rendesen szállította az ürügyeket. A rendszeres szünetek szerintük produktívabbá és frissebbé tesznek, mi pedig írtunk már arról, hogy a délutáni szundikálás is csodákat tud tenni a karrierünkkel

shutterstock 571105918

A Harvard Business Review cikke egy még radikálisabb típusú munkamegszakítás mellett teszi le a voksát. Ők a teljes, a kommunikáció minden formáját érintő csend hívei. Természetesen logikus magyarázattal is előálltak: egy átlagos irodai dolgozó folyamatosan dolgozik azon, hogy megnyilvánulásait cenzúrázza, megfeleljen, harmonikusan tudjon együtt élni a körülötte ülőkkel.

Ha képesek vagyunk rövid időre kilépni ebből a munkahelyi üzemmódból, sokkal valószínűbb, hogy újszerű, hatékonyabb ötletekkel leszünk képesek előállni. Természetesen nincs szükség haladó szintű jógapózok megvillantására, elég lehet egy rövid séta, vagy pár perc egyedüllét egy elhagyott sarokban. Merjünk remeték lenni!

Oszd meg másokkal is!
Mustra