A fájdalomcsillapító és az edzés nem jó kombó

A fájdalomcsillapítók az egész testre hatással vannak, nemcsak arra a területre/szervre, ami ténylegesen fáj, ezért is merül fel gyakran az a kérdés, hogy milyen hatással van a szervezetre edzés előtt. A Women's Health magazin szakértővel járt utána, hogy vajon minden esetben ki kell hagyni az edzést, ha például fájt a feje, vagy vannak olyan esetek, ahol a fájdalomcsillapító nem befolyásolja a fizikai terhelhetőséget. 

shutterstock 351061034

Lázcsillapító és edzés = nagyon rossz ötlet

Azok a gyógyszerek, amik a lázat is csökkentik a paracetamol tartalmuk miatt, nagyon rossz választásnak bizonyulnak edzés előtti fájdalomcsillapításra, ugyanis befolyásolják a szervezet hőháztartását, és a gyógyszer miatt egy edzés során túlhevülhet és ki is száradhat. 

Ibuprofen és edzés = nem ajánlatos

Az ízületi- vagy izomfájdalom megelőzésére pedig nem érdemes szteroidmentes gyulladáscsökkentőket, például az ibuprofen tartalmú gyógyszereket szedni, mivel így könnyen túlzásba viheti a testmozgást, ez pedig hosszabb regenerálódáshoz vagy sérüléshez is vezethet. 

Akkor edzés előtt semmi? 

A szakértők szerint fejfájásra vagy menstruációs görcsökre nem-szteroid gyulladáscsökkentőket 2-3 órával a mozgás előtt nyugodtan bevehet. De sose feledje, a láz és a fájdalom a szervezetében célt szolgál: jelzi, hogy valami nincs rendben, egy kicsit pihenni kell. 

Mustra