Tuti tippek Balatonon nyaralóknak

Vitorlást bérelne, bringatúrára indulna, és benézne pár helyi termelőhöz is? Ennek semmi akadálya! Mutatjuk a legjobb helyeket, a legszebb útvonalakat és a legolcsóbb megoldásokat.

Vitorlázna, lehetőleg olcsón?

Kipróbálná, milyen a Balaton közepéről gyönyörködni a panorámában, élvezni a nyugalmat, vagy izomból húzni a köteleket, és szelni a hullámokat? Akár fél napra is lehet vitorlás hajót, motoros jachtot bérelni, és az is megoldható, hogy a bringakör közben kihajózzon! Itt elmondjuk, hogyan.

Vitorlázás a siófoki naplemetében
Vitorlázás a siófoki naplemetébenMarka / Europress / Getty

Helyi termelőknél kóstolgatna?

Már rég nem a strandolás az egyetlen célja a balatoni és a Balaton környéki kiruccanásoknak: a túrázás, borkóstolás mellett az egyik legnagyobb vonzerőt a gasztronómia jelenti, a helyi piacokkal, termelőkkel együtt. Olyan helyeket ajánlunk, ahol meglátogathatja a termelőket, vagy az alapanyag a legelőről egyenesen a tányérra kerül.

A Terra Pannonia Angus marhái
A Terra Pannonia Angus marháiTerra Pannonia

Két keréken kirándulna?

Jól teszi! A Badacsony és a Káli-medence az ország legszebb tájai közé tartozik. Bringával bejárva még jobban megismerhetjük a környéket szigligeti vártól a kékkúti ásványvízen át a legmenőbb köveskáli éttermekig.  Hol egyen, hol igyon, hol aludjon, merre menjen? Hol szerezhet ingyenes térképet? Mindent elmondunk. Bringás pihenőhelyből pedig annyi van a környéken, hogy külön cikket szenteltünk nekik, ezt itt találja.

Káptalantóti és Kékkút között félúton
Káptalantóti és Kékkút között félútonmimi / Travelo

A kutyáját sem akarja otthon hagyni?

Nem is kell! Az idei szezon újdonsága, hogy három kutyás fürdőhely is nyílt a tó körül. Elsőként Fonyódon és Balatonbogláron, majd Balatonföldváron is. Mivel az emberi fürdőzésre kijelölt strandokon jogszabály tiltja a kutyák fürdetését, az önkormányzatok külön partszakaszt jelöltek ki kutyafürdető helyként. Azt ugyanis nem tiltja jogszabály, hogy természetes vizek fürdőzésre ki nem jelölt részein kutyát fürdessenek.

GettyImages-1366985
Tim Boyle / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek