Edzőteremteszt: Peak Gym, avagy izzadás luxusban

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Már régóta érdekelt az Arena Plazában nyíló edzőterem, mert gyakran járok arra és mert minden új terem érdekel. Az csak hab a tortán, hogy prémium kategóriásként hirdetik a termet, ahová már M-es All You Can Move kártyával is be lehet menni.

Kicsit mást képzeltem el a név és a beharangozás alapján, például azt nem gondoltam, hogy egyáltalán nem lesz ablaka a teremnek, és valamiért abból indultam ki, hogy világos színekkel fogják berendezni. Ehelyett a mozi közvetlen szomszédságában mintha egy moziteremből alakították volna át a helyet, az alapszín a fekete, ezt fejelték meg arannyal. Az egész kicsit olyan, mintha egy pornóbáró tervezte volna meg: nagyívű aranymozaikok a zuhanyzókban, aranyszínű edzőgépek, fekete falak mindenütt. A kivitelezés nagyon szép, a terem igényes, látszik, hogy ki van minden találva, csak a stílus az elegánstól némiképp eltolódott a giccs rányába.

A recepciósok kedvesek, első belépéskor kicsit sok a papírmunka (de mindenhol az), a forgóvillás beléptetőrendszer pedig egyelőre csak befelé működik, kifelé menet le kell adni a kártyát és a személyzet enged ki - ez körülményes lehet, ha egyszerre nagyobb tömeg mozog ki és befelé, de én nem akadtam fenn kétszeri látogatásom alatt egyszer sem. Van ingyenes mobiltöltési lehetőség, ingyenes snackek és csodaszép, tágas öltöző, aminek igazi luxushangulata van. Az aranymozaikos vécé és zuhanyzó mintha egy ötcsillagos hotelé lenne, a wellnessrészleg ugyan nem nagy, de igazán szép. A teremben a gépek újak, jól vannak elrendezve, van tisztítófolyadék és törlőpapír ahol kell, az egész termet sötétszürke-majdnemfekete rekortán borítja. Összességében minden nagyon szépen meg van csinálva, ki van találva, a részletekre is figyeltek a kialakításnál.

A luxusérzet fenntartása is jól megy egyelőre, minden tiszta, az öltözőt is felmosták egyszer, míg edzettem, rend van és minden újnak, frissnek hat. Talán azt lehet negatívumként megemlíteni, hogy pár mobiltöltő nem működik (de van elég, ami igen), illetve összességében nem túl nagy a terem, úgyhogy ha megnő a forgalom, az aerobikteremben egymás sarkát fogják taposni. Csoportos órák egyelőre csak hétköznap esténként vannak, de a Peak Gym folyamatosan, 0-24 óráig nyitva tart. A jól felszerelt gépparkkal (160 db gép és 120 db kézi súlyzó) valószínűleg inkább a konditerembe vágyókat akarják bevonzani, nem annyira a csoportos órákra került a hangsúly. Azért én kipróbáltam kettőt is.

Először Szalmásy Balázs funkcionális köredzésére neveztem be. Szinte azonna rájöttem rá, hogy önmagam ellensége vagyok. Abban bíztam ugyanis, hogy egy kellemes kis TRX-ezés lesz az egész, előző nap ugyanis egy kemény köredzésen vettem részt. Sajnos Balázs már az óra elején közölte, hogy itt bizony minimum 12 kilós girjával kell dolgozni. Mivel ekkora súllyal nem szoktam soha, szerzett egy 8 kilósat, de igazából még az is baromi sok volt - ez viszont már nem hatotta meg. Ráadásul csak hárman voltunk (a másik 2 delikvens persze pasi, aki 16 kilóval nyomta), így lógni se tudtam, szóval tömény szenvedés volt a 60 perc, aminek csak azért nem vetettem önszántamból véget, mert nagyon kínos lett volna kimenni és soha vissza nem térni. Annyi hozadéka azért volt, hogy az egyik girjás alapmozdulatot Balázs megtanította rendesen elvégezni (nagy pluszpont), illetve nem rokkantam bele, csak kellemes izomlázam lett másnapra, pedig biztos voltam benne, hogy ezek után a hátam felmondja a szolgálatot kb. 1 hétre.

A következő alkalommal tehát inkább alakformáló órára neveztem be, amit Anita tartott. Ez egész más stílusú volt, tulajdonképp ha nem fájt volna mindenem az előzőek után, nem is lett volna elég nehéz. Anita nagyon kedves és figyelmes volt (itt csak ketten voltunk), megmutatta, melyik gyakorlatot hogyan kell helyesen elvégezni, az óra változatos volt és rendesen átmozgatott. Jó volt a hangulat. A felszerelésekről is érdemes szót ejteni: a szőnyegek csodásan puhák, a súlyok és labdák is mind újak, tiszták.

Összességében a Peak Gym nagyon jó terem, csak arra figyeljen, hogy köredzésre megfelelő edzettségi állapottal nevezzen be.

Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 9. (Aréna Plaza, II. emelet, mozi jegypénztár mellett)

Honlapwww.peakgym.hu

Nyitva tartás: hétfő - vasárnap 00:00 - 24:00

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont

Árak: Egyalkalmas kondijegy 1390 forint, egy csoportos óra 1490 forint, havi bérlet 16.800 forint. További részletek itt!

M, L, XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a terem.

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont, szuper állapotban van

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: ingyenes az Arena Plaza mélygarázsában

Szolgáltatások: Peak étrendkiegészítők széles választéka, csoportos órák, 160 db gép és 120 db kézi súlyzó. 0-24-es nyitva tartás, ingyenes szauna, snackek, telefontöltési lehetőség.

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek