A hasra szerelhető ételcsapolóval fogyasztanák le az elhízott embereket

Tabletta? Nem! Kapszula? Nem! Csodaszer? Talán! Az FDA  (Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság) jóváhagyott egy új eszközt, amely a kórosan elhízottak számára jelenthet kitörést a kövérségből - számol be a nagyszerű hírről a Daily Mail. A meglehetősen bizarr eszköz valójában egy cső és egy szelep, melyet a hasfalon keresztül a gyomorba vezetnek be.

A módszer lényege, hogy az étkezés után 30 perccel az étel 30 százalékát a csövön keresztül egyszerűen a WC-be lehet üríteni, és ami távozik, az ugye nem is tud zsírként elrakározódni." Az AspireAssist segíti a kalóriafelhasználás ellenőrzését, ami kulcsfontosságú a súlycsökkentő terápiákban" - nyilatkozta  dr. William Maisel, az FDA-tól. A pácienseket és a készüléket persze rendszeresen ellenőrizni kell, és az életmódváltást nem lehet megúszni a beültetéssel.

A klinikai vizsgálatok során 111 ember próbálta ki az új készüléket úgy, hogy életmódjukon is változtattak, a 60 fős kontrollcsoport pedig az AspireAssist kezdett új életet. Egy év alatt a páciensek 12 százalékkal lettek soványabbak, az életmódváltók pedig 3,6 százalékkal.

Persze a fogyásnak ára van, mellékhatásként székrekedéssel, hasmenéssel, hányással kell számolni, és az eszközt csak 35-55 BMI-vel (ez a sáv az II. fokú és III. fokú elhízásnak felel meg) rendelkező, 22 évnél ideősebb, étkezési zavaroktól nem szenvedő emberek számára ültetik be


.

Oszd meg másokkal is!
Mustra