Újdonságok és az év legjei a hazai wellnesskínálatban

Van kedvenc wellness szállodája, szépségszalonja vagy termálfürdője? Olyan helyek, ahová gyakran visszatér, és belépve gyakorlatilag már régi ismerősként köszöntik? Na, ezeket gyorsan felejtse el, inkább próbáljon ki valami újat! Ezúttal két új kényeztető helyszínt mutatunk be, valamint két olyat, amik ugyan nem most nyíltak, de idén olyan díjat nyertek, ami miatt érdemes megnézni őket, ha még nem jártak itt.

Gyógynövényes szépségkastély a Tokaji borvidéken

Persze, ha nem Tolcsva környékén lakik, nem mondjuk, hogy cserélje le jól bevált szépségszalonját a nemrégiben nyílt Helia-D Herba-Kastélyra, de ha a világörökséghez tartozó borvidéken járnak, érdekes kiegészítő program lehet egy ide célzott kirándulás.

IMG 9661
Zsolt Szentirmai / Herbakastely.hu

A központnak otthont adó épület egy 17. században épült kastély, melyben ritkaságokat tartalmazó gyógynövénykönyvtár, interaktív kiállítótér, kezelőhelyiségek és kozmetikai műhely is helyet kapott. Utóbbi helyszínen saját kezűleg is készíthetünk kozmetikumokat. A kezelésekhez natúr kozmetikumokat használnak, és mivel borvidéken járunk, akár aszúeszenciás kezelést is választhatunk. A látogatást finom, gőzölgő gyógytea vagy egy pohár tokaji bor elkortyolásával zárhatjuk. A teázó-borozó boltívei alatt persze nemcsak iszogatni lehet, hiszen a gyógyfüves helyi termékektől egy finom eleganciával komponált borvacsoráig terjed az ételkínálat.

Wellness magas fokon - Sárváron

A sárvári fürdő méltán népszerű a családosok és a gyógyulni vágyók körében, hiszen nincs még egy hely, ahol ekkora kínálat várná a vendégeket: 100 féle kezelés, gyógyvíz, családi fürdő, szauna-világ. Egy nap biztosan nem lesz elég, szerencsére a fürdőnek több szálláshelye van korlátlan fürdőbelépővel. Sőt! Karácsonyra is szép ajándék lehet egy sárvári kényeztetés. (X)

Gyógy-mesekastély saját termálkúttal

November végén nyit a Debrecentől húsz kilométerre található tamásipusztai Borostyán-Medhotel. A vadiúj, négycsillagos hotel wellness- és gyógyszolgáltatásokat is nyújt majd, a szomszédban pedig kalandpark épül.

Borostyán Medhotel
Borostyán Medhotel

A saját termálkúttal rendelkező hotel wellnessrészlegén csúszdás medence is van, a felnőtt gyógymedence sarkaiban pedig négy jakuzzi kapott helyett. A szaunavilágban hatféle izzasztókamra és sóbarlang nyújt kikapcsolódási lehetőséget, ezen kívül több masszázshelyiséget is kialakítottak. A kínálatot nyitott termálvizes- és úszómedence egészíti ki. A nyitóünnepség a tervek szerint november 20-án lesz.

Európa legjobb spája Budapesten

A World Boutique Hotel Awardson európa legjobb wellness spa-jának választották a budapesti Aria Hotel zenei tematikájú fürdőrészlegét. A díjazó szervezetről egyébként azt kell tudni, hogy nem a nagy, globalizált hotelláncok szállodáit keresi, hanem az egyedi, eredeti és kreatív hotelek közül választja ki a legjobbakat.

11731654 1661820777385068 2542437776245082272 o
Aria Hotel Budapest

A Bazilika szomszédságában található Aria Hotel Harmony Spa nevű wellnessrészlegén úgy érezhetjük magunkat, mintha egy New York-i jazzklubban lennénk, miközben a medencéből hallgatjuk a zenét. A tíz méter hosszú medence mellett a svéd szaunát, az infraszaunát, a török hamam gőzfürdőt, a jakuzzit, a privát pihenőágyakat és a különféle kezeléseket élvezhetik az idelátogatók opera, klasszikus, jazz- és kortárs zene kíséretében. A szálloda a rangos díjat többek között az olyan különleges szolgáltatásai miatt kapta, mint például a 90 perces, termálvizes-vadvirágos Hungarian Rhapsody kezelés. Ha kedvet kapott a budapesti luxuséletérzéshez, itt találja a kezelések árait. 

Tegyen egy szívességet testének és lelkének!

A LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidéki életmódszállodában minden adott a tökéletes testi és lelki egyensúly eléréséhez! Kristálytiszta levegő, őszi színekbe öltözött hegyek látványa, egyedülálló szaunaceremóniák, panorámás élménymedencék, különleges test-és arckezelések és gasztronómiai kalandozások - ezek várják most a mátrai hegyekbe látogatókat. (X)

Kipróbálná az év fürdőjét?

Akkor Hajdúszoboszlóig meg se álljon! Az Év Fürdője közönségszavazáson ugyanis a Hungarospa Hajdúszoboszló lett a befutó. Ez Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A strandrészleg különlegessége a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart, mely 6200 négyzetméteres vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. Az aquaparkban tizenöt pálya szédíti a csúszdázás kedvelőit, és tavaly létrehozták az úgynevezett extrém zónát is, ahol további hat izgalmas kalandcsúszda és egy vízeséses mászófal várja az adrenalinfüggőket.

Aqua Palace
Aqua Palacevakegér / Indafotó

A téli időszakban persze nem emiatt, hanem az egyedi hangulatú, Aqua-Palace zárt élményfürdője miatt ajánljuk leginkább. Itt 15 ezer m²-en húsz medencét találunk változatos kialakítással. Van trópusi fürdő, jégbarlangfürdő, mozifürdő, termálfürdő, Gangesz fürdő, római fürdő, tengeri fürdő és barlangfürdő is. A medencékben vízsugarak, dögönyözők, buzgárok, sodrófolyó, pezsgőágy, egy családi és egy óriáscsúszda várja a strandolókat. Az élményfürdőben a legkisebbekre is gondoltak, hiszen bébimedence és több kisebb csúszda is van, a felnőttek pedig a szaunarészlegen frissülhetnek fel.

Jó csobbanást!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek