18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Amit egy fiatal hetero nőnek feltétlenül tudni kellene a szexről

“Ez a generáció minden korábbinál félreinformáltabbnak tűnik a szex terén, leginkább azért, mert a pornófilmekből szereznek információkat” – írja Laurie B. Mintz pszichológia professzor a Psychology Today oldalán. Laurie B. Mintz pedig tudja miről beszél: 25 éve praktizál, emellett szexuálpszichológiát tanít a Florida Egyetemen. A professzor szerint leginkább a fiatal heteroszexuális nők nincsenek képben arról, hogy milyen vagy milyen lehetne a szex a valósában, így most számukra szedett össze 14 olyan tényt, amiket a szexről egy nőnek feltétlenül tudnia kell. Meg minden férfinak is, ha már. 

shutterstock 260900648
  1. A szex élvezetes dolog. Ezt a felvilágosításkor a szex veszélyeinek hangsúlyozása mellett gyakran elfelejtik megemlíteni. 
  2. Mindenkinek jár az élvezet szex közben. Senkinek az öröme nem rangsorolható a partner élvezete után. Ez igaz a hosszú távú párkapcsolatokban és az alkalmi szexben is.
  3. Vannak nők, akik nem nedvesednek eléggé, még akkor sem, ha izgalmat éreznek. Síkosítót használni tehát ér. Különösen, ha a védekezés gumival történik. Arra azonban érdemes figyelni, hogy nem minden síkosító használható gumival, vásárláskor tehát érdemes elolvasni a címkét. 
  4. Nem minden nő ejakulál. Pontosabban a legtöbb nő nem ejakulál. 
  5. Nem minden nő tudja megtalálni a G-pontját (ami igazából nem is egy pont, hanem a vagina egy komplex területe), és nem minden nő élvezi ennek a területnek az izgatását. 
  6. Ahhoz, hogy eljusson az orgazmusig a legtöbb nőnek a csikló izgatása kell, tehát ehhez manuális vagy orális stimulációra van szükség. Kevesebben vannak azok, akik képesek a hüvelyi orgazmusra. 
  7. Egy nőnek átlagosan 20 perces előjátékra van szüksége ahhoz, hogy megfelelő izgalmi állapotba kerüljön az aktushoz. Ez az idő arra kell, hogy a vagina megfelelően nedvesedjen és megváltoztassa az alakját, tehát képes legyen fájdalom nélkül, élvezettel befogadni a péniszt.  
  8. Minden nő más és más, mind különböznek abban, hogy mit élveznek, így minden nőnek érdemes foglalkoznia a saját testével, érdemes maszturbálás közben kitapasztalnia azt, hogy mitől tud elélvezni. Vannak nők, akik a csikló direkt izgatását szeretik, gyengédebben vagy erősebben, de akadnak olyanok is, akiknek ez túl sok, számukra a csikló környékének izgatása okoz élvezetet. 
  9. Mivel minden nő máshogy működik, nem várható el a férfiaktól, hogy maguktól kitalálják, kitapasztalják mi okoz a partnerük élvezetet. Ezt a férfiaknak meg kell mondani. (Különösen, hogy ők is a pornófilmekből tanultak mindent. A filmeknek meg nem sok közük van a nő valódi szexuális működéséhez.)
  10. Ha szex közben arra figyel valaki hogy néz ki, ha szégyenkezik a melle, hasa, combja vagy bármi miatt, akkor nagyon nehéz élvezni a szexet, különösen nehéz orgazmust elérni. Szex közben azokra az érzésekre érdemes koncentrálni, amiket abban a pillanatban a testünkön, a testünkben érzünk. 
  11. A hüvelynek sajátos szaga van, ami teljesen természetes, nincs szükség tehát arra, hogy ezt bárki megpróbálja megszüntetni. (Például intim zuhany rendszeres használatával). Baj akkor van, ha hirtelen a szokásostól eltérő szaga lesz a hüvelynek, vagy a szokásostól eltérő állagú és mennyiségű a folyás. Ilyenkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni. 
  12. A pornófilmekben látható női nemi szervek gyakran plasztikázottak, így az embernek felesleges azokhoz hasonlítania saját vulváját. 
  13. Ha valaki szexuális erőszak áldozata az nem az ő hibája. Akkor sem, ha részeg volt. A szexuális erőszakban egyedül az erőszakot elkövetőt terheli felelősség. Minden helyzetben.
  14. Végül: a szex tanulandó készség, nem valami, amiben az emberek alapból jók vagy nem jók. Ahhoz, hogy az ember megtanulja milyen a klassz, biztonságos, élvezetes szex elsősorban információkra van szüksége, arra, hogy megismerje a saját működését, hogy képes legyen kommunikálni partnerével, hogy tudjon a szexre figyelni és persze az is kell, hogy gyakorolja. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek