Magas sarok = cukibb pasi

A kutatásoknak köszönhetően azt már tudjuk, hogy a férfiak nők iránti vonzalmát a legfurább dolgok képesek befolyásolni, például az sem mindegy, hogy éppen mennyire éhesek vagy mennyi pénzük van. Az meg kontrollált klinikai vizsgálatok nélkül is megvan, hogy a pasik buknak a magas sarkúra. De vajon befolyásolja-e a nőkkel szembeni viselkedésüket a magasan ringó csípő? Naná.

Nagyon is. Egyrészt a magassarkúban tipegő nőkre sokkal jobban figyelnek a férfiak, másrészt velük sokkal segítőkészebbek is. Legalábbis ez derül ki a francia pszichológus, Nicolas Guéguen kísérleteiből. Guéguen vizsgálataiban arra volt kíváncsi, hogyan változik a férfiak nők irányába mutatott viselkedése az általuk viselt cipők függvényében. A több mint 800 ember részvételével végzett, négy kísérletből álló vizsgálatsorozat eredményeit pedig az Archives of Sexual Behavior című szaklapban publikálta.

magas sarok

A kutatásból kiderült alapvetés mondjuk nem fog földhöz vágni senkit, maximum a feministák moroghatnak miatta, de ők is tudják ezt már rég: egy férfi nővel szembeni viselkedését befolyásolja, hogy mennyire találja vonzónak az illetőt. A másik bebizonyított tény az, hogy a férfiak TÉNYLEG szeretik a nőket magas sarkúban. A két jelenség közötti összefüggés viszont érdekes. A magas sarok és a szexualitás összekapcsolódik a férfifejekben.

Ha tehát a férfiak valakit szexuálisan vonzóbbnak találnak és azt hiszik, hogy ő maga is nyitottabb a szexre – merthogy a magassarkú cipőt viselő nők képéhez gyakran ez a benyomás tapad –, akkor cukibbak vele: figyelmesebbek, segítőkészebbek, kedvesebbek. Guéguen kutatásaiból azonban kiderül, hogy ha a ruha- és cipőválasztás alapján tippelnek, a férfiak a nők szexuális nyitottságát gyakran túlbecsülik. (Részben ez lehet a magyarázat erre a bődületes marhaságra is.)

Ebben a témában tehát már csak egy kínzó kérdés marad: miért olyan vonzó a magas sarok? Egyszerűen azért, mert egy pillanat alatt szupernormális szexuális ingert csinál a nőkből

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek