no

Az örök kérdés: kik vezetnek jobban?

A közhely, hogy nők rosszabbul vezetnek mint a férfiak, valószínűleg egyidős maga a kocsi feltalálásával, és legalább annyira beivódott a gondolkodásba, mint a rendőrviccek. A másik közhely pedig, miszerint a nők viszont több mindenre tudnak egyszerre koncentrálni, mint a férfiak, nem biztos, hogy cserébe vigasztalja őket. Mi most egy (inkább szórakoztató, mint tudományos) háziversenyen megnéztük, hogy mire képesek az ellentétes nem vezetői.

Az Index parkolóházának tetején felállítottunk egy kisebb ügyességi pályát, aminek három nő és három férfi vágott neki. A különböző manőverek között ráadásul olyan egyszerűnek tűnő kérdésekre is válaszolniuk kellett a versenyzőknek, mint hogy hány játékos van egy hokicsapatban, vagy hogy mi az a highlighter? Aki nem találta el a választ, annak büntetőkört kellett tennie. Nézze meg, hogyan boldogulnak kollégáink az automataváltóval!

Bár itt nem volt ilyen feladat, jobb, ha tudja, egy angliai felmérésből kiderült, hogy minden ötödik női autósnak származott már problémája abból, hogy sminkelt a volán mögött. A tizenhét és huszonegy év között lányok a legfigyelmetlenebbek emiatt. Nemrég pedig összegyűjtöttük néhány tényleg hasznos autós kütyüt a parkolójegytartótól a szivargyújtós usb elosztóig, hogy minél könnyebben érezhesse kényelemben magát autójában anélkül, hogy elvonná a figyelmét a vezetésről.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra