Mivel az emberek hajlamosak - ha nem is telezabálni magukat, de - többet enni a kelleténél, így készítettük egy összeállítást, hogy mindenki láthassa, hogy mennyi valójában az a bizonyos ajánlott ételmennyiség két étkezés között, azaz mondjuk tízóraira és uzsonnára. Az itt bemutatott adagok minden esetben kétszáz kalóriát jelentenek. A rossz hír: soha nem gondoltuk volna, hogy csak ennyire apró adagokat fogyaszthatnánk két étkezés között.
Hogy miért épp kétszáz kalóriát modelleztünk? Ahogy Takács Hajni, dietetikus elmagyarázta, 2000 kalóriában állapították meg az úgynevezett irányadó napi beviteli értéket, amit a csomagolásokon is fel szoktak tüntetni. Ez egy átlagos felnőtt nő igénye, ami persze még korántsem nem jelenti azt, hogy mindenkinek ennyi az ideális. Reggelire ebből 400 kcal-t ajánlott bevinni , ebédre 700-at, vacsorára 500-at, tízóraira és uzsonnára pedig az említett 200-200 kcal-t.
Ami lehet például...