Hogyan barmoljunk szét egy esküvőt az okostelefonunkkal?

Az esküvőszervezők sokáig örülhettek, hogy a technika mennyire megkönnyítette az életüket. Elég egyetlen példát mondani: sokkal könnyebb a kapcsolatfelvétel és -tartás azóta, hogy e-mailen szinte mindent el lehet intézni. Hatalmas előnyei vannak a technika fejlődésének, de lassan beérnek a hátulütői is. Az utóbbi időkben az esküvősök egyre nagyobb problémája, hogy mit kezdjenek az okostelefonokkal. Természetesen nem is a készülékekkel a gond, hanem a kevésbé okos tulajdonosokkal, ezért is volt olyan pár, aki kitiltotta az okostelefonokat a ceremóniáról. A Huffington Post cikke alapján most összeszedtünk hat dolgot, amivel jó vigyázni, ha nem akarja szétbarmolni barátai esküvőjét.

Belecsörögni a ceremóniába

Oké, ehhez még csak okostelefon se kell, és valószínűleg mindenki rávágja, hogy a telefon némítása (esetleg kikapcsolása) bizonyos helyzetekben alap, ettől függetlenül szinte mindig megcsörren valakinél. Moziban sokan hajlamosak fel is venni (pedig az is taplóság), színházban csak belesúgják, hogy hívj vissza később (pedig ez is az), hangversenyen meg gyorsan kinyomják (és igen, még így is ciki). Miért pont az esküvő lenne kivétel? Emberek, ilyen helyeken a telefont minimum némítani KELL.

Sms-ezgetés a fontos pillanatokban

Az üzenetküldözgetés majdnem egyidős a mobiltelefonnal. Ennek ellenére nem árthat, ha külön megemlítjük, azokban a pillanatokban, amikor minden a párról kéne szóljon, és mindenki más rájuk is figyel, nem jófejség mással foglalkoznunk. Hiába próbáljuk őrülten diszkréten megoldani, azért mások felfigyelhetnek rá, és zavarhatjuk őket vele. Az esküvő is azon kevés események közé tartozik, amikor nekünk időnként minél észrevehetetlenebbé kell válnunk.

Közvetíteni az eseményt

Ez egy esküvő. Tiszteletlenség Facebookon vagy Twitteren végigközvetíteni: az állandó pötyögésen kívül többek között azért is, mert szörnyű lehet az ifjú párnak később végigolvasni, hogy egy-két mondatban hogyan mondja meg valaki a tuti a számukra meghitt és fontos mozzanatokról. Tudjuk, miről beszélünk.

tk3s 15840002
Moodboard

Ügyeskedő paparazzót játszani

Fényképezőgép is van egy ideje telefonokon, de az őrület, hogy mindent le akarnak fotózni az emberek, és a képeket azonnal meg is osztják, csak nemrég szabadult el. Ha valaki ellő egy-egy képet kevésbé jelentős pillanatokban, csakhogy meglegyen neki is, az még rendben is lenne. Amikor viszont a profi fotósokat is feltartják, ott valami nincs rendben.

Közösségi oldalon kritizálni

Ha valamivel esetleg nem értene egyet, vagy valami nem tetszik önnek, véletlenül se kezdjen el megjegyzéseket tenni rá mondjuk a Facebookon. Hőzöngésre amúgy is leginkább ittas állapotban hajlamos az ember, az okostelefonnak köszönhetően viszont fokozott a veszélye annak, hogy azonnal el is tudja juttatni a véleményét a legveszedelmesebb közösségnek, az internetezőknek. És biztos lehet benne: csak idő kérdése, mikor jut vissza olyanokhoz, akikhez nem szerette volna.

Híreket böngészni

Egyre többeknek okoz gondot, hogy hosszabb időre elszabaduljanak a netről, híroldalakról, Facebookról. A férfiak különösen nehezen mondanak le mondjuk az híroldalak állandó frissítgetéséről, amikor éppen valami sportesemény megy. Az állandó kütyüzés önmagában is zavaró, ha viszont nem képes elengedik ezeket a dolgokat, akkor meghívói pláne hajlamosak lehetnek azt gondolni, hogy jobb lett volna, ha otthon marad.

Oszd meg másokkal is!
Mustra