Jobban félnek az angolok a ránctól mint a túlsúlytól

Forradalmi átalakuláson ment keresztül a plasztikai sebészet az elmúlt év adatai szerint az Egyesült Királyságban. A férfiak még mindig viszonylag ritkán fekszenek a kés alá, a nők mostanság inkább a ráncaik miatt aggódnak.

Az eljárások számát tekintve a plasztikai sebészet ugyanolyan biztos lábakon áll, mint az elmúlt években bármikor, a Brit Plasztikai Sebészek Esztétikai Bizottsága szerint ugyanis összesen 43172 beavatkozás történt az elmúlt évben, melyből 642-t kizárólag férfiakon végeztek el - ír a BBC a szépülni vágyó angolokról.

A férfiaknál a mellplasztika van terjedőben, egyre többen döntenek úgy, hogy genetikai vagy hormonális okokból kialakult, nőies mellük eltávolítására a műtétet választják.

Gynecomastia

A nőkön végzett beavatkozások terén is változás történt, hiszen egyre többen döntöttek úgy, hogy a konkrét műtéti eljárás helyett inkább visszainjekcióztatják saját testzsírjaikat más-más testrészeikbe. Remek példa erre az eljárásra Kim Kardashian, aki a fenékméretének növelése érdekében előszeretettel fecskendezteti hátsójába az extra zsírokat (legalábbis a rossznyelvek szerint, mert ő ezt minden alkalommal cáfolja).

Ugyanakkor mellnagyobbítást egyre kevesebben kérnek, 2011-hez képest 1,6%-al visszaesett ezeknek a beavatkozásoknak a száma, mivel egyre több kétség merült fel az implantátumok megbízhatóságával kapcsolatban: az esetlegesen kiszakadó, szivárgó implantátumok által szilikon kerülhet a szervezetbe, ami az ember egészségnek nem feltétlen tesz jót. A PIP-implantátum botrány a számok szerint nem sokaknak vette el a kedvét a műtéttől, potom másfél millióból már a hasfelvarrás is kijön az új cicik mellett.

2011 óta jelentősen megváltozott a plasztikai beavatkozások módja és mértéke is. Mára például teljesen bevett eljárás a fentebb már említett, felesleges zsírok átfecskendezése, amit főleg az arcon használnak öregedésgátló megoldásként. Ennek az eljárásnak a népszerűsége a tavalyi évhez képest 13%-kal nőtt és nem csak a nők, hanem a férfiak körében is egyre gyakoribb. Míg az elmúlt egy évben 14%-kal nőtt az arc-, 17%-kal a szemöldök- és 13%-kal a szemhéjfelvarrások száma, addig a zsírleszívás és a hasplasztika számai közel 10%-kal estek vissza a nőknél és férfiaknál is.

151060559

Tulajdonképpen kettős növekedés indult meg a konkrétan műtéti és a szike nélküli öregedésgátló beavatkozások között. A Brit Plasztikai Sebészek Esztétikai Bizottsága szerint "bár vitathatatlan növekedés észlelhető a műtéti beavatkozások nélküli eljárások esetében, mégis van, hogy elkerülhetetlen a sebészeti közbenjárás. Ilyen például a nyakrészen vagy a tokán megereszkedett, lógó bőr eltávolítása, ebben az esetben csak a műtéti beavatkozás képes hatékony eredményt elérni, és úgy tűnik, ezt az emberek is kezdik tudomásul venni."

Az angolok alapvetően kedvelik a szikét, a nők képesek lábfej plasztikát csináltatni, a talpukat kollagénnel töltetik fel, hogy kényelmesebb legyen a tűsarkú cipőben járás.

Oszd meg másokkal is!
Mustra