no

Egyen munkaidőben, fogyni fog

David Zinczenko a Men's Health vezető szerkesztője kigondolt egy olyan új módszert, mellyel – állítása szerint – most már véglegesen és hatékonyan tüntethetjük el a zsírpárnáinkat. Bár a 2012-es fogyókúrás válogatásban még nem szerepel ez a csodálatos új diéta, reméljük, a 2013-as listán majd visszaköszön. A 8 órás diéta névre keresztelt módszer lényege, hogy csak 9-17 óra között lehet enni, és persze megfelelő szakvéleményekkel támasztják alá. Igaz, csak egereken tesztelték a dolgot, de ez állítólag elég.

stockfresh 624127 pretty-girl-browsing-internet-in-bed-smiling s
Nyulaszi Zsolt / Stockfresh

Dr Satchidananda Panda kísérlete szerint 100 egeret tartottak ugyanazon a diétán, de míg az egyik csapat 9-17 óra között ehetett csak, a másiknál nem voltak ilyen szabályok. Meglepő módon az állatok fogytak, és igen, azok melyek kizárólag munkaidőben ettek. Dr. Panda szerint a hormonok és az enzimek jobban működnek ebben az időszakban, így akár még a cukorbetegség is elkerülhető az új módszerrel.

A szerzők 288 oldalas tanulmányban támasztják alá a diéta hatékonyságát, kár, hogy a diéta logikája megkérdőjelezhető, ráadásul a Fitjerk.com szerzői szerint az egész ötlet lopás. Berkhan & Brad Pilon könyve az Eat Stop Eat hasonló elveken alapul, ők is az időfaktorral operálnak. De ezen az elven a Harcosok étrendjét is elő lehetne venni, igaz, ők pont pont a fordítottjára esküsznek, vagyis, hogy kizárólag naplemente után kell enni (bár az általunk megkérdezett gasztroenterológus nem javasolja azt sem).

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra