Tisztítson foltot és zselézzen hajat fogkrémmel!

A fogkrémet általában csak fogaink tisztítására használjuk, pedig rengeteg dologra jó még. Igen, a megfeketedett ezüstöt is gyönyörűen megtisztítja, és leszárítja a pattanást, de ha csak ennyit tudna, nem írnánk róla cikket. De írunk, mert ennél sokkal több mindenre alkalmas.

A fogkrém ráadásul, amellett, hogy sokoldalúan használható, olcsó is, és mindig van a háztartásban. A natúr változatok pedig nem tartalmaznak semmilyen, a szervezetre káros anyagot, így nyugodtan tisztíthatjuk vele akár a cumisüveget is. De nézzük, mi mindenre jó még!

Kiváló folttisztító

A rúzs- és tintafoltot is kiveszi a textilből: egyszerűen csak dörzsölje be vele a kezelendő felületet, majd öblítse ki az anyagot. Nyomjon sima egyszerű (nem zselés) fogkrémet a foltra, jól dörzsölje bele majd vízzel mossa ki. Ha nagyon makacs a folt, próbálkozhat így is: a fogkrém bedörzsölése után kézi mosás helyett tegye mosógépbe. Ha még így sem tűnik el a folt sanszos, hogy nem is fog. Egyébként azért kiváló a foltokra a fogkrém, mert nátrium-lauril-szulfátot tartalmaz és ez oldja a foltokat.

Tisztítsa vele a drágaköveit

Nemcsak a megfeketedett ezüstöt lehet felfényezni ilyen házi módszerrel, de az ékszereibe foglalt köveket is megtisztíthatja vele. Nagyon fontos azonban, hogy ezt a módszert csak befoglalt kövekre használja, ragasztottakhoz nem alkalmas, mert a forró víz kioldhatja a ragasztót alóluk. Nyomjon egy puha sörtéjű fogkefére egy kevés, nem gél állagú fogkrémet és könnyedén dörzsölje a kőre (nyugodtan juthat persze a foglalatra is). Helyezze a fogkefét forró víz alá, és így folytassa a műveletet. majd forró csapvíz alatt mossa le a maradék fogkrémet a gyűrűről és puha ronggyal szárítsa. Arra is figyeljen azért oda, mielőtt nekikezd a dolognak, nehogy egy meglazult foglalat miatt a lefolyóban kössön ki az ékkő!

tk3s 14450037

Űzze el a hagymaszagot a bőréről

Nyomjon a száraz tenyerébe annyi fogkrémet, amennyit a fogkeféjére nyomna, és dörzsölje be. Miután eloszlatta a masszát, vizezze be egy kicsit a kezeit, öblítse le, szárítsa meg, és kenje be illatmentes krémmel. Kellemesebb ha a sima fogkrémet választja a szagok eltüntetésére.

Enyhíti a rovarcsípést és nyugtatja a megégett bőrt is

A legjobb, ha mentolos fogkrémet használ, mert az amellett, hogy enyhíti a daganatot, még hűsíti is. A fogkrém gyorsan megszárad, és ha továbbra is csíp, viszket a csípés, kenje be újra az érintett felületet.

Szagtalanítja a cumisüveget

Könnyen szagtalaníthatja a savanyú szagú cumisüveget, ha a cumi mosókeféjére fogkrémet tesz, és ezzel dörzsöli át az üveg belsejét. Ennél az eljárásnál teljesen mindegy, hogy szemcsés, zselés. vagy sima fogkrémet használ.

Tisztítsa vele a vasaló alját

Ennél a tippnél fontos, hogy ne gél állagú fogkrémet használjon. A sima, hagyományos fehér Kolynos például tökéletes, mert ez nem karcolja össze a teflontalpat sem. Kapcsolja be a vasalót annyira, hogy langyos legyen a talpa, majd húzza ki a konnektorból. Kenje a szennyeződésre a fogkrémet és fogkefével vagy szivaccsal dörzsölje le. Arra persze ügyeljen, hogy ne legyen forró a vasaló, egyrészt, hogy  neégesse meg magát, másrészt, hogy ne égjen rá a fogkrém. Arra is figyeljen, hogy mindig alaposan mossa le vízzel a maradék fogkrémet a vasaló talpáról.

Párásodás ellen is hatékony

Az esős őszi, és főleg a hideg téli időben könnyen párásodnak a szemüvegek, és a fogkrém ez ellen is kiváló védelmet nyújt. Csak kenjen a lencsékre egy kevés, nem szemcsés és nem gél állagú pasztát, majd öblítse le. Puha törlővel szárítsa meg a szemüveget.

stockfresh 1191005 glasses-falling-into-water sizeM

Zselé helyett is jól jöhet

Ez ugyan bizarr, de a gélfogkrémek tökéletesek a haj fixálására is: ha tehát hirtelen elfogyott a zseléje, vagy előre nem tervezett események folytán idegenben ébredt, végszükség esetén gélfogkrémet is  használhat a haja formázására. Semmiképpen se használjon szemcsés fogkrémet, mert olyan lesz a hajon mint a korpa amikor megszárad,

Használja cipőtisztításra

Sportcipőjének elszíneződött részeit, legyen az akár textil, gumi vagy bőr, tisztítsa sima fogkrémmel. Dörzsölje bele alaposan a pasztát cipőkefével vagy fogkefével. Olyan lesz mint új korában.   

Szemcsés fogkrémmel súrolni is lehet

Bármilyen koszos, zsíros felületet nyugodtan tisztítson szemcsés fogkrémmel. Nyomjon belőle enyhén nedves szivacsra, és dörzsölje be vele a foltot. Vigyázzon, kerámialapos tűzhelyen ne használja, mert összekarcolhatja a felületét!

Bónusz: még a lecsöppent hajfestéket is le tudja dörzsölni a szemcsés fogkrémmel a bőréről, illetve a bútorokról is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra