Így készítsen világító díszt pár perc alatt

A világító üveg nem csak ajándékba jó, saját lakásának is hangulatos tartozéka lehet. Amiért ajánlom: gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul elképesztően olcsó is az előállítása. Egy tégely világító festék rengeteg üveg megfestésére elég, az ecseteket meg csak egyszer kell megvenni.

Amire szüksége lesz

 
Az egész művelet valójában egyáltalán nem bonyolult, csak egy kis kézügyességre van szükség az üveg megfestéséhez. Aki nem érez affinitást arra, hogy tököt, szellemet vagy bármilyen más, Halloweent jelképező mintát pingáljon, csak pöttyözze ki az üveget.

Első lépés

Tisztítsa meg és törölje szárazra az üveget, amire festeni készül. Erre nem azért van szükség, hogy steril legyen a belseje, hanem, hogy a port, ujjnyomokat, piszkot vagy félig lekapart matricát teljesen eltüntesse.

Második lépés

Keverje fel alaposan a festéket (nem kell vízzel hígítani), és fessen különböző mintákat, csíkokat, vagy egyszerűen pöttyözzön, mintha csillagokat festene az égre (haladóbbak akár csillagképekkel is próbálkozhatnak). Ha többféle színnel dolgozik, a festéshez annyi ecsetet használjon, ahány színe van, mert nem jó, ha a festékek összekeverednek. Ha bárhova lecsöppen a festék, vagy nem tetszik az elkészült minta, könnyen le tudja mosni vízzel. Ami fontos: a minta csak akkor fog kellő erővel világítani, ha legalább kétszer átmegy rajta a festékkel, a legjobb, ha a két alkalom közt vár, míg az első réteg megszárad.
 

Harmadik lépés

Várja meg míg megszárad a festék, töltse fel fénnyel az üveget, majd várjon, míg sötét lesz!
 

Bónusz tipp

A foszforeszkáló festékkel festett minta nagyon klasszul néz ki az ablakon is: Halloweenkor fessen tököt, karácsonykor hópelyhet és csillagokat, és az egész simán lemosható vízzel, ha vége az ünnepeknek. Vagy ha majd megunta.

Oszd meg másokkal is!
Mustra