Gryllus Dorka laza anya szeretne lenni

A színésznőként és énekesnőként is sikeres Gryllus Dorkának pillanatokon belül megszületik első gyermeke. Azt még nem tudja, apás szülés lesz-e, és úgy általában nem biztos a jövőjével kapcsolatban semmiben azon kívül, hogy minél hamarabb vissza szeretne térni a színpadra.

“Valószínűleg március végén születik a kisfiam. Még nem tudom, hogy édesapja, Simon Kornél ott lesz-e, reméljük, éppen nem lesz majd előadása” – mondta a szülése előtti utolsó napokban Gryllus Dorka, aki hamarosan életet ad első gyerekének. A pár már tett előkészületeket a kiegészült család igényeinek kielégítésére, mert már olyan helyen laknak, ahol hárman is elférnek, de ez még nem a végleges megoldás. “Valószínűleg hamarosan újra költözködnünk kell de, még egy kicsit maradunk itt. Az elmúlt években úgynevezett távkapcsolatban éltünk, sokat ingáztunk Budapest és Berlin között, mivel Kornél Budapesten játszik a Centrál Színházban, én pedig Németországban forgattam, koncerteztem. Mindig mentünk valahova, nem alakítottunk ki egy olyan helyet, ahol azt gondoltuk, hogy maradni kéne. Azt sem tudtuk, melyik legyen ez a hely.”

Gryllusék azóta sem döntötték el, hol élnek majd a jövőben. "Magam sem látom tisztán, mi lesz a konstelláció, de majd kialakul magától. Nehéz választani, mert nyolc évet voltam Berlinben, és az ottani életemet nem adnám fel szívesen, de ha Kornél úgy érzi, hogy nem tudja elképzelni kint az életét, akkor valahogy kompromisszumot kell találnunk”

A színésznő nem foglalkozik még a karrier és az anyaság közti esetleges ellentétekkel, mert szerinte ezt nem lehet kiszámítani. “Azt sem tudom még, mit fogok érezni, milyen gyorsan leszek majd képes újra játszani, és ő mennyire lesz nyitott az utazásokra. Vannak színésznők, akik már két hónapos gyerekkel forgatnak, van aki pedig öt évig otthon marad. Én szeretnék ősztől újra a színpadon állni azokban a darabokban, amikben eddig is játszottam, tehát a Varsói melódiában és a nőNYUGATban, remélem sikerül majd.

Annyi biztos, hogy Gryllus Dorka előtt egy új világ tárult fel a terhességével. Azóta minden nővel lett közös ügye. “Hirtelen mindenki nyitottabb lesz, mert mindenki örül egy kismamának. Sok nő megszólít és elmeséli a saját élményeit a terhességről, a gyerekekről. Érkeznek a tanácsok is másoktól, persze ezeket meg kell szűrni” – mondta a jövendőbeli anya, aki nyugodt szülő szeretne lenni, mert nem bírja a stresszt. Azért vannak kételyei. “Nem lehet előre kiszámítani, mit hoz ki az emberből az anyaság. Eddig iszonyú kooperatív volt a kisfiam, már az időzítése is zseniális, remélem ez így is marad.”

Karrierjének egy részén már biztos nagyon sokat változtat a jövevény, az pedig a zene. a Rotfront nevű berlini zenekar, ahol eddig énekelt, most egy másik énekesnővel koncertezik. “Most persze én nem vagyok alkalmas az éneklésre, turnézásra később pedig meglátjuk, hogy alakul a zenekar élete.“

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek