A házas férfiak jobb emberek

A boldog házasságban élő férfiak mentálisan egészségesebbek, mint akik egyedülállók- derült ki egy felmérésből.

S. Alexandra Burt Mitchigani Egyetemen végzett tanulmánya olyan közhelyekre erősített rá, mint hogy a házasság a férfit civilizáltabbá, a közösségi életre alkalmasabbá teszi. A boldog házasságban élő férfiak eszerint kevésbé agresszívak, felelősségteljesebben élnek, kevésbé antiszociálisok.

Ezzel persze nem lehet végérvényesen bizonyítani, hogy a házasság jót tesz a férfiaknak, hiszen nagy eséllyel eleve olyan férfiak vállalkoznak a házasságra, akik alkalmasak, illetve vágynak a közösségi életre, nem pedig azok, akik hajlamosak elzárkózni embertársaiktól.

A kutatónő úgy gondolta, ha 289 egypetéjű férfi ikerpárt vizsgál, akiknek mindkét tagja másképp él, azzal lehet bizonyítani a feltevést. És igen, az eredményei meggyőzték arról, hogy alapvetően a házasság jót tesz a férfiaknak.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.