Az íróasztalod 400-szor mocskosabb, mint a wc-d

Sosem gondoltad, hogy az íróasztalnál evés baktériumtenyészetté változtatja a munkaállomásod, ugye? Ezután viszont kétszer is meggondolod majd, hogy az asztalra ejtett falatot megedd-e.

Az Amerikai Dietetikusok Szövetségének felmérése alapján az emberek 27 %-a reggelizik az íróasztalánál, majdnem kétharmaduk ott is ebédel, a munkaerő fele pedig napközben is asztalánál nassolgat - írja a You Beauty. A nőknek 60%-a csinálja ezt, míg a férfiaknak 42%-a vált ennek a szokásnak a rabjává.

Most jön viszont a feketeleves: az íróasztalunk akár 400-szor több baktériumnak lehet az otthona, mint egy átlagos wc-ülőke. A dolgozóknak ugyanis csak 64%-a takarítja le az asztalát minden hónapban, a többiek ennél is ritkábban. És ez közel sem az egyetlen veszélyforrás: tudod például, hogy a munkahelyi hűtőt milyen gyakran mossa ki valaki, ha egyáltalán?

A megkérdezettek fele azt is beismerte, hogy akár 3 órán keresztül is kinn hagy olyan ételt, ami hűtést igényel, pedig az ilyen ételeket 2 óránál tovább nem szabadna a levegőn hagyni, mert így jócskán megnő a szalmonella vagy az E.coli kockázata. Úgyhogy jobb, ha gyorsan nekiesel és áttörlöd fertőtlenítővel nemcsak az asztalod, de a billentyűzetet és a telefonod is.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.