Behívó - a Katona József Színház színházpedagógia programjai

A Katona József Színház Behívó színházpedagógiai programja számos foglalkozást kínál különböző korosztályoknak. Legfőbb céljaik között szerepel a közösségépítés, intergenerációs találkozások, fórum teremtése, reflektálva kérdéseket feltenni, játszani és beszélgetni, többféle világlátást megismerni, problémákról beszélni, mindezek által pedig a szabad önkifejezés.

Behívó - a Katona József Színház színházpedagógia programjai
Behívó - a Katona József Színház színházpedagógia programjai

A Katona József Színház Behívó színházpedagógiai programja figyelmet fordít arra, hogy olyan közösségekbe is eljussanak, amelyek tagjai nem mehetnek hozzájuk - igyekeznek a színházat, játékokat a periférián lévőkkel is megosztani, őket is a közösségük részévé tenni. Egyik legnépszerűbb programjuk a "Kerülj beljebb! - színházi játszótér gyerekeknek, ahol játékokon, színházi nevelési tevékenységeken keresztül ismerkednek a színház világával, szakmáival, egymással és a minket körülvevő világgal.

Általános színházpedagógiai foglalkozás főleg iskolai csoportok számára érhető el, melynek során körbejárják a színházat, ismerkednek a tárakkal, a szakmákkal, a próbatáblával. Játékok segítségével belehelyezkednek a színház életébe.
Fentiek mindegyike a színházban vagy saját helyszínen, a környezethez és közösséghez igazítva periférián élő csoportok számára is elérhető. Nincs külön neve, de több ilyen programjuk is van.

A Kerülj beljebb! alkalmain felnőtteket, szülőket is szívesen látnak, illetve vannak kifejezetten felnőtteknek szóló programok is.
Minden program tükrözi a korábban leírt célokat: személyiségfejlesztő, kreativitásra, önálló gondolkodásra és csoportban létezésre ösztönöz. Abban hisznek, hogy az a jó, ha több a kérdés, mint az állítás.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek