A csokor késett, Judit kiborult: a menyasszonyi pánik

Ne kattanjatok rá teljesen: legyen olyan este, nap, hétvége, amikor egyáltalán nem foglalkoztok esküvői kérdésekkel! Menyasszonynak lenni sajátos lelkiállapot, most tanácsainkkal abban próbálunk segíteni, hogy úszd meg, hogy esküvő előtt eluralkodjon rajtad a pánik. Esküvői SOS, 8. rész.

1. rész: Trükkök a helyszínen

2. rész: Megaláztak a kölcsönzőben

3. rész: Fátyolban a romkocsma pultjánál: a fotós kiválasztása

4. rész: Bikicsunáj vagy menő dj

5. rész: Fogjátok meg a székszalagot, az beindítja a fantáziát

6. rész: Lerészegedett a haverom: mire jó a vőfély?

7. rész: Ne menjen rá inged-gatyád: spórolj!

Valljuk be, akár van esküvőszervező, akár nincs, mindig akadnak olyan neuralgikus pontok egy esküvő összeállítása során, amikor elszakad a cérna.

Judit tortúrája a holland tulipánnal

Judit menyasszonyunk rendkívül rugalmasan kezelte a legtöbb eldöntendő kérdést, egyben azonban hajthatatlan volt: csakis egy bizonyos holland tulipánfajtából akarta a csokrát, ami rendkívül ritka fajtájú és színű. Kertészmérnök bátyja ajánlotta neki, és Judit teljesen beleszeretett.

Kicsi volt az esély, hogy pont azt a színt sikerül pont az esküvő napjára beszerezni, és nem sokkal a nagy nap előtt azt a hírt kaptuk, hogy nem is fog megérkezni időben. Judit kiborult, nem elégedett meg a közönséges holland tulipánnal, pedig töredékébe került volna a csokor. Végül pénteken mégis megjöttek a virágok, és Judit is kivirult. Onnantól semmi sem érdekelte, csak élvezni akarta a nap szépségeit.

Amikor a menyasszony az eszét veszti

Láttam olyan menyasszonyt, aki sajnos gyomorvérzést kapott. A lányok annyira rá tudnak stresszelni a saját esküvőjükre, hogy néha már értelmezhetetlen az idegállapotuk. Az azonban az ő élete, nem tudom megoldani, legfeljebb nyugtatni tudom: ne aggódj, nem lesz baj – ezt vagy elhiszi, vagy nem. Én végül is a ruhájáért vagyok felelős, ha pont nálam omlik össze, megpróbálok együttműködni vele, fogom a kezét, de van egy pont, amit én nem léphetek át. Tiszteletben kell tartanom őt – mondta legutóbbi interjúnkban a divattervező Makány Márta.

Máshol nem tudtuk volna elképzelni az esküvőt

Túlzás ez? Talán, de ha belegondolunk, minden menyasszonynak van jó esetben egy, netán tucatnyi dolog, ami elengedhetetlenül fontos. A saját esküvőmön a helyszínnel voltam így. Onnantól, hogy kiderült, mi álmaink helyszíne (Kiscelli Múzeum), semmilyen más hely nem érdekelt, pedig januárban már közölték velünk, hogy októberben nem tudnak időpontot adni.

Nem adtuk fel. Sehol máshol nem tudtuk elképzelni azt a napot. Minden kapcsolatunkat bevettük és augusztusig ostromoltuk őket. Szerencsénk volt, és megérte küzdeni a vágyainkért. Egy másik párunk csupán két hónappal a kitűzött dátum előtt keresett meg minket, egyetlen dolog számított: a dátum. A tizedik évfordulójuk 10.hó 10-ére esett, muszáj volt expressz összehozni az összes lényeges dolgot: szép helyszínt, jó fotóst, ütős zenekart... nem volt könnyű, de szuper buli kerekedett a végén.

A szervezés maga nem romantikus

Aki már végigélte egy esküvő megszervezését, tudja, hogy egyáltalán nem az a romantikus leányálom, mint amilyennek sokan beállítják, vagy ahogy kezdetekkor hisszük.

Az izgalmas ruhapróbák, a kellemes helyszínmegtekintések, a csodás virágok kiválasztása elméletben meseszerűnek hangzik, de a valóságban igenis stresszes lehet. „Hogy fogom megtalálni a legjobb ruhát, a képen annyira tetszett, rajtam miért nem olyan?!” „Mikor lesz végre egy helyszín, ami tényleg tetszik mindkettőnknek és a kaja is jó, de nem kerül egy vagyonba?”  „Túl sokba kerül a dekoráció amit elképzeltem!”- És ez csak egy pár a leggyakoribb buktatók közül. Hogyan előzzük meg, hogy eluralkodjon rajtunk a pánik?

Íme néhány tipp:

1. Szánjatok rá időt, hogya  pároddal átbeszéljétek az esküvő legfontosabb kérdéseit: ki mit szeretne, mihez ragaszkodik, hány embert kell meghívni, mennyit szántok rá, mi az, amit házon belül meg tudtok oldani, stb.

2. Kezdjétek időben a szervezést: ha eldőlt, hogy mikor szeretnétek összeházasodni, vágjatok bele a tervezésbe!

3. Ne kattanjatok rá teljesen: legyen olyan este, nap, hétvége, amikor egyáltalán nem foglalkoztok esküvői kérdésekkel!

4. Készüljetek fel, hogy lesz olyan pillanat, amikor elegetek van az egészből, ez természetes, ha a pozitívumokra koncentráltok, hamar átlendültök, és visszatér a derűlátás.

5. Ne csak arra koncentráljatok, hogy mi nincs még meg, örüljetek annak is, amit már sikerült elintézni! Ha van listátok a teendőkről, és kipipáljátok ami megvan, jóleső érzés tölt majd el titeket...

Ami a legfontosabb, hogy a menyegző napján már semmivel se foglalkozzatok, csak az örömökkel!

Az esküvőm előtti este átadtam a gondosan összeállított mappámat a vőlegényemnek, és kitöröltem minden szervezéssel kapcsolatos gondolatot a fejemből. Nálam aludt a legjobb barátnőm, boroztunk, a régi dolgokon nevetgéltünk, rendeltünk egy pizzát, és folyton arra gondoltam, milyen szerencsés vagyok, hogy másnap igazi menyasszony leszek.

Révész Anna és Seybold Anett

www.allyouneed.hu

A jövő hét témája: mire jó az esküvőszervező?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek