A szezámmag ízét csempészi az ételekbe a klassz tahini, amit nem csak a hummuszba keverhetsz. A reggeli zabkásádban is remek lesz, zsírtartalma miatt ráadásul sokáig eltelít és jó ideig nem leszel éhes utána.
Nem kell túl sokat dolgoznod vele, mégis izgalmas reggeli lesz a móka végeredménye. Ha gyümölcsöt is adnál hozzá, banánkarikákat szeletelj bele!
Ha találsz cukormentes joghurtot, vagy magad készíted el, még a glikémiás indexe is remek lesz, és nem ugrál majd utána a vércukorszinted. Eper helyett akár fagyasztott erdei gyümölcsökkel is készítheted.
Friss és aszalt fügével is finom lesz ez a zabkása, ami akkor az igazi, ha minél több ropogós, pirított olajos maggal találkozunk benne, miközben kanalazzuk.
Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.
Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.
A crumble egy jól ismert angol édesség, ami méltán lett világhírű, mert gyors, egyszerű és sokféleképpen variálható. A sütemény lényege ugyanis annyi, hogy alul csupa gyümölcs, a tetejére pedig ropogós, morzsolt tészta kerül. Nálunk almával készült, így tökéletes alternatíva, ha épp almás pitét ennél.
Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.
Írhatnánk, hogy mi készítettük a lekvárt is, de nem lenne igaz. A nagyáruházakban viszont szerencsére akad diétás eperlekvár, nekünk mellé már csak ezeket a pofonegyszerű kekszeket kellett megsütnünk néhány perc alatt.