Banánnal és tahinivel is készíthetsz reggeli zabpelyhet, mutatjuk, hogyan!

A szezámmag ízét csempészi az ételekbe a klassz tahini, amit nem csak a hummuszba keverhetsz. A reggeli zabkásádban is remek lesz, zsírtartalma miatt ráadásul sokáig eltelít és jó ideig nem leszel éhes utána.

Tahini helyett mogyoróvajat is használhatsz.
Tahini helyett mogyoróvajat is használhatsz.Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre apró szemű zab
  • 1.5 bögre forró mandulatej
  • 1 ek. tahini
  • 1 darab banán felkarikázva
  • 1 marék banáncsipsz összetörve (a tetejére)
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a zabot a tejjel, és lefedve tedd félre 10 percre. Ha ezzel megvagy, keverd el a többi alapanyaggal, majd a  banáncsipsszel a tetején tálald. 

kapcsolódó Miért olyan egészséges a zab?
Miért olyan egészséges a zab?

A zabkása nemcsak táplál, de finom és egészséges is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Cím: Meleg burgonyasaláta parmezános szósszal – az ünnepi hal mellett tökéletes lesz

Tökéletes a legegyszerűbb rántott hal mellett is!

december1., 06:24

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Gombás spenótos csirke – egy nagy adag olvadt sajtot is keverj bele!

Ha a végén mozzarellagolyókat is adsz ehhez a fokhagymás-spenótos fogáshoz, még finomabb lesz a mellé kínált házi tészta tetején. Ha a tésztának nem vagy a rajongója, süss mellé édesburgonyát, vagy tálald fűszeres rizzsel!

november26., 07:04

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Sajtos-brokkolis tészta jó sok sajttal és házi, fokhagymás morzsával

Ha imádod a sajtos tésztát, és szeretnéd egy kicsit egészségesebb változatban kipróbálni, készítsd egy nagy adag párolt brokkolival vagy karfiollal. A fokhagymás házi morzsát ki ne hagyd a tetejéről!

november25., 07:04

Könnyű és isteni gombabolognai, parmezánnal a tetején

Húsmentesen legalább olyan finom ez a fogás, mint a hagyományos változatban. Ha marad egy kevés ragu, másnap reggel kanalazd kenyérszeletekre, és készíts belőle egy olaszos melegszendvicset!

november25., 07:32

Mustra