A külföldi termékek kedvező ára a zöldségpiacot is befolyásolja.
A népi hagyományok szerint nem mindegy, mikor esszük. De vajon igaz ez?
Enyhén csípős íze miatt fenntartásaid lehetnek a retekkel szemben, de ha tudnád, milyen egészséges, más szemmel néznél rá.
A fekete retek sok bolt polcain megtalálható. Összegyűjtöttük, miért érdemes fogyasztani, nem is gondolnád, mit tud!
Te is úgy teszed el a retket, hogy rajta maradnak a levelei? Mutatjuk, hogy miért rossz ötlet.
Bemutatták a József Attila Színházban a Portugál című darabot. Lengyel Ferenc rendezőnek sikerült kilépnie Retek szerepéből.
A kéksajt és a saláta mindig jól működik együtt, legyen szó jégsalátáról vagy fejes salátáról. Ennek a tetejére mi egy adag meleg, fokhagymás vajban megforgatott friss, tavaszi retket is készítettünk.
Ha marad belőle egy kevés, csavard egy tortillalap közepébe, kend meg édeskés, tárkonyos házi majonézzel, és már viheted is magaddal egy-egy kirándulásra, vagy akár a munkahelyedre.
A vékonyra vágott retekszeleteket hívjuk mi konfettinek, amik mellett akár a vörös pesto, akár a salsa verde nagyon szuper. Nagyon kevés kalóriát tartalmaz, így nagyszerű köret lesz belőle nehezebb vörös húsok mellett is.
Ha marad egy szelet marhasült, és te kétadagos fogást készítenél belőle, dobd össze ezt a keleti hangulatú tésztasalátát, amihez a kamrában várakozó rizstésztát is felhasználhatod.
Kiránduláshoz, irodába és persze hogy otthon is remek fogás ez a wrap, amibe nálunk egy nagy kanál csípős guacamole mellé néhány szelet esti grillezésről maradt pulykahús is került.
Ha több halat ennél, de valami egészségesebbet választanál a fish&chipsnél, van egy remek hírünk: a hal sokkal több fogásban: salátákban, tésztás ételekben és aromás zöldségek mellett is nagyon finom lehet. Már mutatjuk is, hogyan.
Retekérdekességek következnek.
Már nem is a magyaroknak szól saját rendezvényük?
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.