Ugye, mennyivel izgalmasabb a rántotta mellé egy ilyen finomság a kenyér és a sült bacon helyett. Nem lesz több dolgod vele, mintha megsütnéd a szalonnákat, mégis sokkal látványosabb a reggeli ezekkel a csavart falatkákkal. Langyosan a legfinomabb.
Látványos és egyszerű fogás, ami karamellszósszal és vaníliafagyival tálalva lesz a legfinomabb. Ha ezek épp nincsenek otthon, porcukorral és egy bionarancs reszelt héjával tálald.
Egy szelet napon szárított spanyol sonka is elfér a tojások alatt, naná, hogy az sem rontja majd el ezt a fogást. Egy jó brunch tökéletes egyik fogása a házi tonhalkrém és a frissen sült, narancslekváros croissant mellette.
Ez itt a Wellington-bélszín pofonegyszerű változata. Vendégvárónak és gyors vacsoraként is tálalható ez az isteni fogás, ami mellé utóbbi esetben egy adag mustáros-zöld borsos szószt érdemes készítened. Csak sűrítsd be egy kevés liszttel a tejszínes szószt, sózd ízlés szerint, és már el is készültél.
Az egészséges brokkolival is készülhet vendégváró és gyors vacsora, ami akkor a legfinomabb, ha egy kevés parmezános besamelt is készítesz hozzá. Pillanatok alatt megvan, és még hús sem került bele.
Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.
Ha olaszosan készítenéd ezt az egyszerű, leveles tésztában sült virslit, tekerd körbe napon szárított sonkával, és ízesítsd pestóval és egy kevés pecorino sajttal.
Akárhogy is nevezzük, a lényeg, hogy új életre kelti két praktikus kedvencünket, a darált húst és a leveles tésztát. Ezerféleképpen variálhatod: készítheted sajttal, gombás töltelékkel, de akár egy vörös pestós réteg is kerülhet a tészta és a hús közé.
Ezekkel akár kezdőként is megpróbálkozhatsz.
Ha egy zacskó tésztád van otthon, kisebb csigák készülhetnek, de ha dupla adagban sütöd, akár nagyobbakat is összedobhatsz, ha az elkészült rúd köré egy újabbat tekersz sütés előtt.
Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.
Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény.
Épp szezonja van a medvehagymának, ahogy a szabadtéri sétáknak is, ezért most egyszerű egy csokorral beszerezni a szabadban, vagy jobb híján a boltokban. Ha mégsem sikerülne, friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel is helyettesítheted.
Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.
Ha nálatok is marad egy kevés húsvéti sonka, itt az idő, hogy a hagyományos receptek mellett egy-két különleges szendvicsben, quiche-ben és tésztába burkolva is megkóstoljátok. Erre adunk tippeket ezen a héten.
Nálunk egy kevés sajtkrém és snidling is került a húsos ragu mellé, így lett belőle töltelék a leveles tésztából készült batyuk közepén és ezzel együtt egy klassz, többszemélyes vacsora a miniadag maradék pörkölt helyett.
Nagyon sok az olyan beteg, akiket ez a vírus fertőzött meg.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.