Rengeteg előnye van ennek a fűszernek: sokféleképp használhatod, és érdemes is bevetni.
A kurkuma elsősorban ízületeinkre gyakorolt jótékony hatása miatt lett ismert, de ez a nálunk ritkán használt fűszer ennél sokkal többre képes.
Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.
Percek alatt összedobható, igazán különleges és nagyon finom fogás, ami a téli esték mellett nyáron is tökéletes.
Ha maradt valamennyi főtt tojás a húsvétra megfőzött adagból, ennek a currynek a tetején bátran bevetheted. Ha a sonka főzőlevében készíted el a tojásokat, még finomabbak lesznek.
Egy kis gyümölcs tökéletes a csirkehús mellett, a mangó sem kivétel. Adj hozzá egy kevés indiai fűszerkeveréket, és már mehet is a párolt rizs tetejére! Ha van otthon citromfű, abból is szórj a fogás tetejére egy nagy adagot!
A csicseriborsó évek óta letaszíthatatlan a legnépszerűbb alapanyagok toplistájáról, és ha ti is szeretitek, akkor mi is. Spenóttal és egy adag fokhagymával izgalmas, tartalmas fogás lesz a végeredmény.
Gyorsan elkészül és jóval izgalmasabb, mint a grillezett, és egy kicsit egészségesebb, mint a rántott fogások. Dobj össze mellé egy naant, vagy készíts egy pirítóst, és már kész is az egzotikus ebéd vagy vacsora.
A legtöbb sós, húsos raguban nagyon finom egy-egy falat édes, ropogós gyümölcs frissen vagy aszalva. Ebben a csirkés fogásban is tökéletes az ananász, amit nem is kell sokáig puhítanod, mert frissen, ropogósan a legfinomabb.
Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.
Egy kicsit csípősen a legfinomabb ez a fogás, amiben a ropogós mogyoró extra élmény. Ha szereted az egzotikus finomságokat, ezt a gyors fogást mindenképpen próbáld ki!
Citromfüves rizzsel nincs is ennél izgalmasabb, könnyű fogás, ami egyrészt húsmentes, másrészt gyors, de abban is segít, hogy a tél közeledtével egy kicsit több vitamin jusson a szervezetedbe.
Nemcsak finom és izgalmas ez a fogás, de mivel halból készül, pillanatok alatt megfő, így tökéletes hétköznapokra, egyáltalán nem hétköznapi vacsoraként is.
Még egy ötlet, ha valami pofonegyszerű vacsorát szeretnél: csak fűszerezd külön és pakold egymás mellé ezt a remek triót, és ha van otthon dió és szarvasgombaolaj, azokból is adj neki. Egy frissen készült rozspirítós mellett gyors és egészséges vacsora lesz belőle.
Ennek az ételnek a nevét eredetileg két, egymástól független indiai kifejezésből okoskodták össze az érte lelkesedő britek. A kari egy elsősorban Dél-Indiában népszerű fűszernövény, a karhí pedig édeskés-savanykás szósszal készült nyugat-indiai étel. Akárhogy is – legalább lett egy nevünk erre a millióféleképpen elkészíthető, jó fűszeres ragura, ami nálunk kissé csípősen, egy kevés joghurttal a tetején készült.
Még egy olyan fogás, amit ha kifejezetten egészségesen készítenél, akkor elhagyható belőle a hús, ha pedig épp csalónapot tartasz, egy-két kolbászkocka, bacon vagy a sovány szárnyashús is jól áll neki.
Vannak, akik minden karácsonykor ugyanazt ennék, és olyanok is, akik imádnak kipróbálni valami újat minden egyes évben. Nekik készültük ezzel az egzotikus halcurryvel.
Mutatunk néhány ételt, amelynek viccesen hangzik a neve. Kitalálod, hogy melyik mire vonatkozik?
Ki tudod találni, melyik regényre gondoltunk a kvízben? Tedd próbára magad!